FITPT 2012 / joi, 11 octombrie

Ora 10”Ceva” ciudat (Teatrul Lempen Marea Britanie)

  • sala mică, pentru copii

Ora 11 – Cenuşăreasa (Teatrul Municipal Baia Mare)

  • sala mare , pentru copii

Ora 18 – Renard, vulpoiul (Poppenteater Frans Hakkemars Uithorn, Olanda)

  • Grãdina Palas Mall, pentru copii

Ora 18,30 – Déjà vu? (Bodecker &Neander Berlin Germania)

  • sala mare, pentru tineret şi adulţi

DETALII

”Ceva” ciudat, Teatrul Lempen Marea Britanie

Ceva ''ciudat''

Peter Grimm este descendentul celebrilor Fraţi Grimm, de la care a moştenit talentul de povestitor şi ale căror basme le spune aşa cum au fost scrise acum 200 de ani. Însă odată cu moştenirea a venit şi o… fantomă. Când şi-au scris poveştile, Fraţii Grimm au închis ceva într-o cutie. Cutia au aruncat-o în mare, iar acum acel ”ceva”, acel element năzdrăvan şi sălbatic, a revenit, aruncat la ţărm de flux. Peter deschide cutia şi eliberează ciudăţenia, adăugând-o în câteva fragmente din poveştile Fraţilor Grimm. Pe care le face astfel şi mai surprinzătoare, punând imaginaţia privitorilor la treabă. Spectacolul a fost jucat în festivaluri internaţionale din Germania, Irlanda, Elveţia, Taiwan, Finlanda, Austria, Luxemburg etc.

Regia: Caroline Astell-Burt

Păpuşi: Liz Lempen

Muzica: Daniel Lempen

Interpretează: Daniel Lempen

Peste 5 ani, 55 minute, în engleză cu traducere simultană

Cenuşăreasa, Teatrul Municipal Baia Mare

cenusareasa_baia_mare3

A fost odată ca niciodată o Cenuşăreasă, o poveste nemuritoare şi un spectacol pe care noi ni l-am dorit foarte dinamic, pigmentat cu muzică de bună calitate, îmbrăcat într-un decor care devine o carte de poveşti uriaşă. Din paginile sale ies rând pe rând spaţii unde personajele dau naştere unei lumi în care dramatismul situaţiilor este mereu atenuat de umor. Cenuşăreasa, veşnic optimistă şi mereu cu zâmbetul pe buze, ne transmite un mesaj etern valabil: când credem cu adevărat în visele noastre, ele se împlinesc. (Claudiu Pintican)

Distribuţia: Sanda Savolski Florea (Cenuşăreasa), Dana Ilie Bărbosu (Mama vitregă), Adriana Covaci (Malvinia), Wanda Farkaş (Grizella), Diana Podăreanu (Zâna cea bună), Claudiu Pintican (Regele, Povestitorul), Dan Cordea (Şambelanul), Dorin Griguţa (Solul), Madan Cristian Felix ( Prinţul),  Vasile Pal (Vizitiul), Alina Szasz, Lavinia Paşca, Dana Munca (balet).

Dramatizarea şi regia:  Claudiu Pintican

Scenografie:  Mihai Vălu

Ilustraţie muzicală:  Petru Damşa şi Dorin Griguţa

70 min, peste 7 ani

Renard, vulpoiulPoppenteater Frans Hakkemars Uithorn, Olanda

Frans Hakkemars

Spectacolul are la bază adaptarea unei vechi poveşti scrise în jurul anului 1200 de un călugăr olandez şi a unei poveşti a călugărului italian Francisc din Assisi, cunoscut, printre altele, ca un protector al animalelor. În una din plimbările sale, Fratele Francis îl întâlneşte pe Renard, vulpoiul, care îi promite că îl ajută să scape de invazia de şoareci din mănăstire. Dar Renard pare mai degrabă interesat de Coppe, puiul de găină preferat al Fratelui Francis. Şmecheriile şi glumele lui Renard îl agasează pe răbdătorul călugăr. Va deveni Renard un membru al mănăstirii? Se va transforma el într-un călugăr decent? Cine va fi câştigător la final?

Concept şi interpretare: Frans Hakkemars

4 – 8 ani, 30 de minute, în engleză, cu traducere simultană

Déjà vu?Teatrul Vizual Bodecker &Neander Berlin Germania

deja_vu_2

Déjà vu? Imposibil, sunt episoade noi cu cele două personaje tragicomice cu care Bodecker&Neander au făcut mereu săli pline. Indiferent dacă eşti obişnuit să mergi la teatru ori nu, dacă eşti adult sau copil, această experienţă specială de teatru te va captiva. Bodecker & Neander au fost amândoi asistenţii legendarului Marcel Marceau, pe care l-au însoţit în trupă până la ultima coborâre a cortinei pentru marele artist. Bodecker&Neander păstrează vie arta pantomimei în felul lor elegant, transmiţând-o de-a lungul anilor publicului din peste 30 de ţări. Producţiile lor integrează teatru de obiecte, teatru vizual, magie şi muzică, aceasta din urmă fiind o sursă de inspiraţie pentru concerte vizuale susţinute alături de importante orchestre simfonice.

Regia: Lionel Ménard

Muzica: Franck Gervais

Costume: Sigrid Herfurth

Distribuţia: Wolfram von Bodecker şi Alexander Neander

60 min, spectacol de pantomimă

INFO

www.luceafarul-theatre.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Romanian Creative Week: festival de modă, concerte și tabără muzicală, cinematografie și arte vizuale

Sneakerși în ediție limitată la GRID, noua locație din Palas

Expoziție inedită de construcții LEGO, la Iulius Mall Iași

VegFest Iași, 4-6 iunie 2021

Scrie un comentariu: