Fine, it’s Pink Live / Guests: Adam’s Nest @MERU

Meru împreună cu artiștii Ioana Lefter, Alexandru Barnea, Călin Andrei [ grupul Fine It’s Pink ] și Iustin Șurpănelu lansează un nou proiect în cadrul Hubului.

Lansarea oficială a proiectului va vavea loc joi, 19 aprilie 2018 dupa urmatorul program:

  • 19.00h : Dialog cu artiștii și vizită în studioul de rezidență
  • 20.15h : concert Adam’s Nest [live act]
  • 21.00h : concert Fine, it’s Pink [live act]

Proiectul WESTROOM #artistsinresidence
Westroom este denimirea proiectului de rezidență artistică în cadrul Hubului Meru, care are ca obiective:
– Crearea unui atelier mixt de studiu, compoziție, înregistrări și repetiții muzicale, cât și de creație, cercetare și prelucrare foto – video;
– Realizarea albumului de debut a grupului Fine, it’s Pink;
– Susținerea de concerte, audiții, întâlniri, dialoguri, dezbateri, conferințe, workshopuri, live sessions și mini documentare cu artiști locali și nu numai;
– Colaborarea cu artiști tineri, debutanți, studenți prin apeluri periodice;
– Coagularea unei comunități artistice.

Prin proiectul de rezidențe artistice, hubul Meru are ca obiective:

– Inițierea și susținerea de noi abordări în producerea, înțelegerea și studiul artei contemporane;
– Încurajarea colaborărilor inter și transdisciplinare și a întâlnirilor cu alți artiști sau organizații din centrul Meru Iași;
– Oportunitatea de a crea noi rețele între artiști și de a susține proiecte experimentale și de cercetare artistică;
– Elaborarea unor programe în vederea sustenabilității activității artistice locale.

Proiectul Fine, it’s Pink a prins contur în 2013 la Iași îmbinând armonios elemente de trip-hop și dream pop în jurul Ioanei Lefter (voce, clapă) o figura centrală puternic expresivă. Încărcat de mister, proiectul Fine, it’s Pink se joacă cu sunetele și texturile sonore, se inventează și se metamorfozează pornind de la o emoție, un gând, un gest… rezultând într-un act artistic compact, dar volatil și diafan în acelați timp. Primul lor EP ”YOUNG BURNS”, lansat în 2015, a fost catalogat ca un material fresh cu o personalitate puternică și s-a bucurat de apreciere atât pe scena muzicală autohtonă, cât și în rândul presei muzicale europene concentrată pe zona de indie pop/rock, dream-pop, electronica.

Adam’s Nest (Răzvan Rusu //voce,chitară// & Vlad Alui Gheorghe //chitară, tobe//) sunt un duo alternative/indie/shoegaze din Iași. Trupa a apărut în august 2017, după un lung drum cu cfr-ul spre mare. Unul e cu Radiohead, celălalt cu The National, unuia îi place formula de rock’n roll classic, celălalt e pe un vibe mai electro. Ce iese? O combinație de tot ce ai văzut până acum la IndieATL, sau KEXP, și de fiecare dată, mult mai mult de atât.

Iustin Surpanelu este artist vizual/regizor. Arta lui nu vorbeste doar despre culoare si vigoare, ci are si puternica amprenta onirica, o usoara deviere de la realitate. Emotia este ceea ce il preocupa in mod special in lucrarile sale , iar oamenii pozati sau filmati de el devin sentimente bipede care ard mocnit.
Iustin colaboreaza cu festivaluri importante de film, teatru si muzica precum TIFF, Dival Film Festival, International Shakespeare Festival Craiova si altele. A colaborat si colaboreaza cu artisti si trupe cum ar fi Alexandrina Hristov, Grimus, Les Elephants Bizzares, Fine, it’s Pink si altii.

INTRARE

Suport:  15 lei.

INFO

Meru Iasi

Bd. Carol I,nr. 3, Casa cu pasaj, Et. 1

E-mail: meru.contact@gmail.com

www.facebook.com/MeruIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: