Finala Cupei Romaniei la fotbal feminin: Olimpia Cluj – Navobi Iași

Olimpia Cluj – Navobi Iași, finala Cupei României la fotbal feminin, se va disputa la Iași, pe 14 mai, de la ora 17:00, pe stadionul „Emil Alexandrescu”!

După un an 2016 foarte bun, încununat cu un „podium” în Superligă, Navobi este aproape de a cuceri primul trofeu fotbalistic din istoria Iașului.

Sezonul trecut a bifat cea mai importantă performanţă din istoria clubului: locul 3 în Superliga Naţională şi tot bronz în Cupa Balcanică! Echipa feminină de fotbal Navobi Iaşi „s-a născut” în urmă cu mai mulţi ani, la iniţiativa foştilor jucători de primă ligă Adrian Ambrosie şi Daniel Zafiris.

Totul a început în 2006, iar la început clubul avea doar grupe şi echipe pentru băieţi”, îşi începe povestea Adrian Ambrosie. „În 2010 am fuzionat cu Tricolorul Breaza şi a apărut astfel CSMS Iaşi, actuala echipă de Liga I. A fost şi momentul în care am dorit să continuăm sub acest nume şi să dăm o identitate unei echipe de fete, pentru că aveam cu ce şi cu cine să pornim la drum”, a mai spus acesta.

Acum, Navobi Iași ocupă din nou locul 3 în Superligă, dar a reușit o performanță extraordinară calificându-se în premieră în finala Cupei României, iar Iașiul e mai aproape ca oricând de un trofeu în fotbalul românesc.

Antrenorul Adrian Ambrosie consideră că Olimpia Cluj e favorită, dar spune că echipa lui va încerca să producă surpriza: „Am visat, am riscat, am muncit, am investit, am crezut și am realizat. Acestea ar fi pe scurt principalele caracteristici ale unei echipe frumoase, care a scris istorie pentru noi și pentru orașul Iași. Le mulțumesc fetelor care au sacrificat enorm ca să atingă acest obiectiv măreț. vom încerca să dăm o replică bună Olimpiei Cluj, care cred că are prima șansă la trofeu, dar ne vom strădui să facem un joc frumos!”.

Ieșencele speră și ele să furnizeze surpriza și și-au dezvăluit atuurile. „Munca depusă la unison de întreaga echipă şi dorinţa arzătoare de a ajunge şi mai sus de atât!”, a spus Nina Anca, purtătoarea banderolei de căpitan la Navobi, care a fost completată de Iulia Mera, fundașul central al formației ieșence: „Punctul nostru e unitatea grupului. De asemenea, ne dorim foarte mult să păstrăm trofeul la Iași. Ar fi ceva extraordinar”.

Lotul Navobi Iași
Portari: Mirela Abălașei, Cătălina Cojocaru, Andreea Sighiartau;
Fundași: Ștefana Ciobanu, Iulia Adalmina Zamfir, Iulia Mera, Larisa Ambrosie, Monica Bențoiu, Maria Spînu, Justine Prata, Ana Palaghia, Diana Nistor, Nadejda Vasilica;
Mijlocași: Nicoleta Deca, Rahela Gangal, Ana Maria Proca, Adina Rognean, Georgiana Ilaș, Elena Răduc, Nina Anca, Ana Foia, Alina Butnaru, Nadejda Colesnicenco;
Atacanți: Teodora Plăcintă, Artimeza Ciubotariu, Andreea Grigoraș, Loredana Nica, Ana Maria Vasile, Claudia Dollorenzo, Diana Petrescu.

INFO

Navobi Iași

csnavobi.ro/wp

www.facebook.com/C.S.Navobi.Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Inspectoratul Școlar Județean Iași inițiază în premieră programul Școala ALTFEL, de acasă

Muzicanții din Bremen la Teatrul Național de Televiziune

KLM va continua să zboare în 57 de destinații din întreaga lume

Iulius Iasi lanseaza o platforma care permite donarea directa catre spitale

Scrie un comentariu: