Finala concursului „Charlotte Sibi – Cunoasterea Frantei si a limbii franceze”/ 8 decembrie

Finala concursului „Charlotte Sibi – Cunoasterea Frantei si a limbii franceze”/ 8 decembrieFinala editiei a parta a concursului „Charlotte Sibi – Cunoasterea Frantei si a limbii franceze” va avea loc sambata, 8 decembrie 2012, la Institutul francez Iasi (Sala „B. Fondane”, incepand cu ora 09.00). Ceremonia de premiere va avea loc sambata, 15 decembrie, la ora 10.00, in sala „B. Fondane” a Institutului.

Orarul concursului:

  • Elevii de clasa a VIII-a: ora 09.00;
  • Elevii de clasa a VII-a: ora 10.00;
  • Elevii de clasa a VI-a: ora 11.00.

Evenimentul este organizat de catre Asociatia „Charlotte Sibi” si Institutul francez Iasi, in parteneriat cu Ambasada Frantei in Romania, Asociatia Departamentelor Universitare de Franceza din Romania (ARDUF), Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi (ASFI), Asociatia Profesorilor de Franceza din Iasi (ARPF) si Editura Institutul European.
Temele concursului vor fi: limba franceza (vocabular, gramatica, conjugari etc.), istoria si geografia Frantei si civilizatie franceza (cultura, arta, literatura, gastronomie, traditii, institutii etc.). Obiectivul concursului este acela de a promova, incuraja si recompensa invatarea limbii franceze in randul elevilor de clasele a VI-a, a VII-a si a VIII-a.

Acest concurs este unul dintre putinele evenimente de gen din Romania care nu percep taxa de inscriere si unde toti participantii care ajung in faza finala castiga un premiu!

Zeci de premii sunt puse in joc: carti, dictionare, ghiduri si albume ilustrate, DVD-uri, CD-uri, CDROM-uri, reviste in franceza pentru tineri, abonamente la Mediateca „Charlotte Sibi” a Institutului francez Iasi, diplome etc.

INFO

Instiut Français de Iași,26 bd. Carol I, 700750 Iași

Pentru mai multe informatii: concourscharlottesibi.wordpress.com
Regulament: charlottesibi.wordpress.com/reglement-du-concours-charlotte-sibi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: