Finala concursului „Bătălia Cărţilor” (11-13 ani și 14-18 ani)

Finala pentru secțiunile 11-13 ani și 14-18 ani a Concursului de lectură „Bătălia Cărţilor” va avea loc sâmbătă, 21 octombrie 2017, începând cu ora 10.30, la Secția de Împrumut pentru Copii a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași.

Finala va cuprinde dezbaterea ”Convinge-mă să citesc!”, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată și un concurs pe marginea cărților citite, cu întrebări din partea juriului și a celorlalți concurenți.

Toți participanții înscrişi sunt rugați să predea fișele de lectură întocmite pentru fiecare carte citită și carnetele de lectură completate până pe data de 30 septembrie 2017, ora 16.00. Carnetele și fișele de lectură pot fi predate la sediul central sau la oricare dintre cele șase filiale.

Lista finaliștilor va fi publicată pe pagina www.bjiasi.ro în ziua de 2 octombrie a.c. Este declarat finalist participantul care a citit toate cele 10 cărți și a întocmit fișele și a completat carnetele de lectură aferente.

Modalitate de desfășurare a finalei: Fiecare concurent va avea la dispoziţie 10 minute, timp în care va trebui să îşi susţină cartea preferată printr-un mesaj convingător şi să răspundă întrebărilor adresate de juriu şi de ceilalţi finalişti (două întrebări de la juriu, două de la ceilalţi finalişti). Întrebările trebuie să se refere strict la textul cărţilor din concurs. Echipa susţinătoare a fiecărui concurent are rol participativ în desfăşurarea concursului:
– poate răspunde la maximum 2 întrebări la care finalistul lor nu a putut răspunde, punctele
acumulate fiind acordate finalistului;
– poate adresa maximum 2 întrebări finalistului concurent.

Jurizare și premii: Cartea care va obţine cel mai mare punctaj (conform carnetelor de lectură) va deveni Cartea anului (câte una pentru fiecare secțiune). Finaliştii care vor prezenta cel mai frumos şi argumentat cartea preferată şi vor răspunde cel mai bine la întrebări vor deveni Cititorii anului (un concurent pentru fiecare secțiune).  Se vor acorda premii pentru cele mai bune fişe de lectură şi pentru cea mai bună fişă de lectură a Cărţii anului.

Juriul va fi format din cadre didactice, scriitori și bibliotecari.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FBwww.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: