Filosofi și idei care au schimbat lumea: ”Despre generozitate și fericire după Seneca”

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociația „Noua Acropolă” din România, Filiala Iași, vă invită miercuri, 11 decembrie 2019, ora 19.00, în Sala „Ștefan Procopiuˮ de la Palatul Culturii, la o nouă prelegere din seria evenimentelor „Oameni de geniu în știință”.

De această dată, subiectul va fi adaptat acestei perioade a lunii cadourilor și va avea în centrul discuției tema generozității.

Pornind de la viața și scrierile filosofului stoic Seneca vom încerca să deslușim ce înseamnă o faptă bună, de ce este bine să realizăm acest tip de acțiuni cât mai des și care e legătura dintre bunătate și fericire.

Prezentarea va fi susținută de Alina Avătămăniței și Marius Andro. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile!

Asociația NOUA ACROPOLĂ din România, este o asociație culturală nonguvernamentală și fără scop lucrativ, înființată în anul 1990. Principalul său obiectiv este promovarea valorilor culturii universale, încercând să le facă mai accesibile omului de azi.

În acest sens, asociația culturală Noua Acropolă susține un program cultural și filosofic vast, organizând cursuri și conferințe pe teme de filosofie, psihologie, istoria religiilor, artă, știință, civilizații vechi, științe hermetice (alchimie, astrologie, matematică sacră) și multe altele, propunând o abordare globală, comparată a filosofiilor, științelor, religiilor și artelor.

INFO

Palatul Culturii

Piata Stefan cel Mare si Sfant nr. 1, Iasi

contact@palatulculturii.ro

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: