Filmul TVR Iaşi “25, o istorie călătoare” proiectat la Ateneul din Iasi

Sunteti invitati vineri, 09 iunie, începînd cu ora 18.00 să vizionați un film distins cu Mențiunea Prix CIRCOM 2017, un film de echipă care a impresionat un juriu international foarte exigent, în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”.

Filmul TVR Iaşi “25, o istorie călătoare” a fost recompensat de juriul internaţional CIRCOM- Asociaţia Televiziunilor Regionale din Europa, cu menţiune la categoria “originalitate”.

Producţia realizată în 2016 de Violeta Gorgos şi Raluca Aftene, producători Carmen Olaru şi Horia Gumeni este de fapt filmul unei istorii de 25 de ani pe care Studioul din Iasi al Televiziunii Române i-a împlinit pe 3 noiembrie.

Filmul este un itinerar printre ani în cele 8 judeţe ale Moldovei, împreună cu echipa TVR Iaşi formată din Vasile Arhire, Gabriela Baiardi, Răzvan Cojocariu, Maria Florea, Horia Gumeni, Grigore Ilisei, Oana Lazăr, Laura Lucescu, Carmen Olaru, Dan Trofin, Liviu Tudorache şi Alex Vasiliu, jurnalişti care au revenit în locurile unde au găsit poveşti de viaţă transformate în reportaje în urmă cu 5, 10, 20 de ani…. Au semnat imaginea filmului, directorii de imagine Adrian Butnaru şi Cristian Sbîngu, iar montajul Marian Bucur. Dar, in spatele acestora s-a aflat o echipă devotată de tehnicieni şi şoferi care au dat viaţă ecranului călător.

În vara anului trecut, oameni din întreaga Moldovă s-au întâlnit cu istoria TVR Iaşi în locuri inedite: în muzee, în şcoli, în fabrici, la biserică, pe aerodrom, în pieţele oraşelor, lângă moara din sat sau la cetate. Caravana a dus în cele opt judeţe ale Moldovei filme, reportaje, imagini-document, evenimente din viaţa comunităţii care au rămas în memoria telespectatorilor, dar şi în arhiva TVR Iaşi. Aşa s-a născut filmul caravanei, un film al ECHIPEI TVR Iaşi: “25, o istorie călătoare”, documentar prezentat în premieră în luna noiembrie, atunci când postul TVR Iaşi a împlinit 25 de ani de la prima emisie.

Premiile CIRCOM au fost anunţate marţi, 11 aprilie 2017. Premiul câştigat de echipa TVR Iaşi este singurul obţinut de România în acest an, la importanta competiţie internaţională de televiziune. Juriul Circom a vizionat peste 160 de producţii şi a acordat în total 10 premii ale secţiunilor şi 10 menţiuni.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: