Filmul romanesc Billion Star Hotel , cel mai bun film la Miami Independent Film Festival 2016

billion-star-hotel-miami

Campania internationala World Have a Nice Day(World HAND) cu 26 de evenimente in toata lumea in anul 2016, prin care se celebreaza 100 de ani de Dadaism in lume , un mesaj de pace in care elementul central este primul film de lung metraj dadaist, filmul romanesc realizat in Tg Mures, Billion Star Hotel, a continuat si in luna iunie cu evenimentele la care echipa filmului a fost invitata din cadrul festivalurilor South East European Film Festival de la Berlin si Paris organizate sub egida Ministerului Culturii din Macedonia, Universitatii Humbolt din Berlin si Academiei de Arte Vizuale din Scopje,  dar si Miami Independent Film Festival din USA organizat sub egida New York Film Academy unde filmul a castigat marele premiu.

Competitia anuala Miami Independent Film Festival a fost organizata la sfarsitul lunii iunie, in cadrul Lunii Filmului la Miami USA, sub tutela New York Film Academy.
Evenimentele  au avut loc la sediul New York Film Academy South Beach dar si in renumitul Centru Cultural Wynwood din Miami in mijlocul unei  extraordinare expozitii de arta urbana.
Festivalul, prezidat de Laura Gasperini, director de programe la New York Film Academy a fost premiat de Film Freeway in 2016 ca fiind printre primele 100 de festivaluri,  deoarece juriul international analizeaza si premiaza filmele atat in competitia lunara, cat si filmele finaliste ale fiecarei  luni  in competitia anuala . 962 de filme din 64 de tari au fost selectate in competitie din iunie 2015 pana in iunie 2016.

Castigand premiul pentru cel mai bun film de fictiune al lunii octombrie 2015, filmul Billion Star Hotel s-a calificat pentru competitia anuala alaturi de alte 11 filme de lung metraj castigatoare ale fiecarei luni.
In data de 25 iunie 2016, Billion Star Hotel a avut parte de proiectia oficiala in fata unui public deosebit si in fata juriului competitiei anuale, la eveniment si Q&A fiind prezenti regizorul Alecs Nastoiu, producatorul Ovidiu Vasu, finantatorul Sebastian Calugar, co-scenarista Alexandra Pater si Luisa Vasu cu rolul Sanziana copil din film.

In data de 26 iunie in cadrul ceremoniei de premiere filmul  Billion Star Hotel a fost desemnat  de catre juriul international,  cel mai bun film de fictiune al anului 2016.
In discursurile lor in fata audientei, regizorul Alecs Nastoiu si producatorul Ovidiu Vasu au precizat ca sunt onorati sa primeasca recunoastere pentru munca de 4 ani depusa in vederea  finalizarii filmului, din partea celei mai importante academii de film din lume si au multumit juriulului international pentru acordarea premiului Best Feature Film 2016 la Miami Independent Film Festival.

http://miamindiefest.com/mindie-2016/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: