Filmul lui Cristian Mungiu, “Dupa dealuri”, selectionat la Cannes 2012

Filmul Dupa dealuri / Beyond the Hills, in regia lui Cristian Mungiu, a fost inclus in selectia oficiala a celei de-a 65-a editii a Festivalului de la Cannes (16 – 27 mai 2012). Anuntul a fost facut joi, 19 aprilie, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Paris.

Cosmina Stratan si Cristina Flutur in ''Dupa dealuri''

Actritele iesene Cosmina Stratan si Cristina Flutur in ''Dupa dealuri'' / Credit foto: Mobra Films

Dupa dealuri este scris si regizat de Cristian Mungiu, inspirat de romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu-Bran. Imaginea este semnata de Oleg Mutu, rolurile principale fiind interpretate de doua actrite iesence debutante in film: Cosmina Stratan (Voichita) si Cristina Flutur (Alina), secondate de Valeriu Andriuta (Parintele) si Dana Tapalaga (Maica stareta).

Pelicula marcheaza revenirea regizorului roman in competitia oficiala a Festivalului de la  Cannes, la cinci ani dupa Palme d’Or-ul obtinut cu drama 4 luni, 3 saptamani si 2 zile.

Filmul spune povestea a doua fete care au crescut impreuna si care se reintalnesc dupa cativa ani de despartire. Alina se intoarce din Germania sa o ia cu ea pe Voichita, prietena ei din copilarie fata de care se simte inca foarte atasata. Voichita si-a gasit insa calea in credinta, iar maicile printre care traieste la manastire tin locul familiei pe care nu a avut-o niciodata. Alina lupta cu toate puterile sa recastige afectiunea Voichitei, facandu-i pe cei din jur sa se intrebe de unde vine forta care o anima. Repetitiile si filmarile au avut loc in iarna aceasta, la Campina si Bucuresti.

Dupa dealuri

Imagine din film / Credit foto: Mobra Films

Dupa dealuri este produs de Mobra Films si co-produs de Why Not Productions (Franta), Les Films du Fleuve (Belgia), France 3 Cinema si Mandragora Movies (Romania). Filmul a fost realizat cu participarea Canal+, France Télévisions, Ciné+ si Wild Bunch (Franta), cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si cu contributia Eurimages si Centre National du Cinema et de l’Image Animée (Franta).

Vanzarile internationale sunt gestionate de Wild Bunch, iar drepturile de distributie pentru Statele Unite au fost achizitionate de Sundance Selects, o divizie a IFC Films. In Romania, filmul va fi distribuit de Voodoo Films.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: