Filmul “La limita de jos a cerului” selectat la Karlovy Vary

Filmul “La limita de jos a cerului” regizat de Igor Cobileanski şi produs de Saga Film a fost selectat în competiţia ”East of the West” a celei de-a 48-a ediţii a Festivalului de Film de la Karlovy Vary, Cehia, unde îşi va face premiera mondială.

Scenariul lungmetrajului este scris de Corneliu Porumboiu si Igor Cobileanski şi spune povestea lui Viorel, un traficant mărunt de droguri care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să îşi găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubeşte urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. Viorel decide să îşi schimbe viaţa în bine, se angajează la o cantină ca ajutor de bucătar şi încearcă să ia controlul asupra vieţii sale.

Rolurile principale sunt interpretate de Igor Babiac, SergiuVoloc şi Ela Ionescu, iar filmările au fost realizate în RepublicaMoldova.

“La limita de jos a cerului”este debutul în lungmetraj al regizorului moldovean Igor Cobileanski, care este cunoscut mai ales pentru scurtmetrajele sale “Plictis şi inspiraţie”, “Când se stinge lumina” şi “Saşa, Grişa şi Ion”. Premiera naţională a filmului va avea loc în toamna acestui an.

Festivalul de la Karlovy Vary este unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Europa, si prezintă în fiecare an peste 200 de producţii din toată lumea, care se remarcă prin stiluri regizorale spectaculoase şi subiecte impresionante.

INFO

www.kviff.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: