Filmul „Crai Nou” va avea o proiecție de gală la Cinema Ateneu

Prima proiecție de gală de anul acesta, de la Cinema Ateneu, va avea loc pe 11 martie 2022, ora 18.00, atunci când va fi difuzat filmul „Crai nou/Blue moon”, scris și regizat de Alina Grigore. La eveniment vor participa actorii care interpretează rolurile principale, Ioana Chițu și Mircea Postelnicu.

Câștigător al marelui premiu al Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian 2021, filmul reprezintă debutul în lungmetraj al regizoarei și îi are în distribuție pe Ioana Chițu, Mircea Postelnicu, Mircea Silaghi, Ioana Flora, Emil Măndănac, Ilinca Neacșu, Robi Urs, Mihaela Perianu și Vlad Ivanov.

„Din cauza dorinței de a descoperi împreună procese și viziuni estetice a fost nevoie de o muncă aprofundată și destul de diferită atât a echipei cât și a actorilor. Am lucrat împreună intens în fiecare pas al procesului pentru aproape doi-trei ani și au fost implicate resurse aproape nebănuite”, spune regizoarea Alina Grigore.

Filmul urmărește călătoria psihologică a unei tinere spre procesul ei de dezumanizare. În încercarea de a urma studii superioare și a scăpa de violența familiei ei disfuncționale, lrina se transformă din victimă în agresor, ca urmare a agresiunii subtile pe care trebuie să o îndure. O experiență sexuală ambiguă cu un artist o determină să lupte împotriva oricărui tip de agresiune și să-și urmeze scopul de a fugi la București.

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 15 lei și pot fi achiziționate online, de pe cinemaiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului Național din Iași.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: cinemaiasi.ro

FB: www.facebook.com/Cinema.Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: