Filmul „Dincolo de dealuri”, prezentat pentru prima oară în Italia

''Dupa dealuri'' prezentat in Italia

Duminică, 28 octombrie 2012,  la orele 19.30 la Casa del Cinema din Roma va avea loc un moment de focus România în cadrul festivalului MedFilm Festival, ediţia a XVIII–a. În prin plan la ediţia din acest an nimeni altul decât regizorul Cristian Mungiu, recent premiat la Cannes cu pelicula „Dincolo de dealuri” inspirată din romanul „Spovedanie la Tanacu” de Tatiana Niculescu Bran.

La ediţia precedentă a MedFilm Festival (2011) România a fost invitată de onoare şi a ilustrat prin ampla varietate de filme incluse în program efervescenţa cinematografiei româneşti contemporane.

În aceeaşi seară de filme vor rula şi scurtmetrajele româneşti „De azi înainte” de Dorian Bogută, „Maica Domnului de la parter” de Andrei Cohn şi filmul de animaţie „Grand Cafè” de Bogdan Mihăiescu. Scurtmetrajele reprezintă o avanpremieră a ceea ce se doreste a fi a IV-a ediţie a festivalului ProCult, festival aflat în pregătire pentru luna noiembrie la Accademia di Romania.

INFO

www.medfilmfestival.org

Duminică, 28 octombrie 2012, orele 19.30

Casa del Cinema (Largo Marcello Mastroianni, 1 – Roma)

Proiecţie scurtmetraje: „De azi înainte” de Dorian Bogută / „Maica Domnului de la parter” de Andrei Cohn / „Grand Cafè” de Bogdan Mihăiescu (film de animaţie).

Proiecţie film: „Dincolo de dealuri”, regia Cristian Mungiu (orele 20,00)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Turneul de șah Rotary Iași Copou, ediția I

Capodopere ale muzicii corale

Concert simfonic. Dirijor: CRISTIAN OROȘANU

Cântecul numelor uitate | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: