FILM la Meru #Mulțumesc pentru ploaie @Kinedok

Meru Iaşi vă invită la seria de filme KineDok powered by One World Romania la Iaşi.Marti, 10 iulie, de la ora 19:30 puteti vedea filmul ”Mulțumesc pentru ploaie/ Thank You for the Rain”,  Julia Dahr| Norvegia, Marea Britanie | 2017 | 90 minute. Proiectia are loc în galeria Meru, iar intrarea se face prin cafenea.

Producer: Hugh Hartford . Executive producer: Sabine Bubeck-Paaz . Video diarist: Kisilu Musya and Christina Kisilu . Director of photography: Julie Lunde Lillesaeter . Graphic Designer: Jenny Jordahl . Editing: Adam Thomas. Sound Designer: Svenn Jakobsen . Composer: Chris White

Limba Vorbită : engleză| subtitrare română

What is remarkable is that the film talks about CLIMATE CHANGE from both an #individual and #global perspective: climate change touches the life of this small family in KENYA, but also our lives in general, on the planet. The jury appreciated a lot that the character is also behind the camera and is active part of the history.” – The Jury’s statement at Millenium Documentary Film Festival in Bruxelles.

Julia Dahr e un regizor și producător norvegian, pasionată de povestiri bazate pe personaje care pot atrage atenția asupra problemelor sociale și a problemelor legate de mediu, într-un mod nou, creând un adevărat impact. În 2015 ea a câștigat premiul One Word Media, a fost nominalizată pentru premiul Grierson și a fost aleasă de Forbes pentru lista „30 under 30 year olds that is driving and defining the world media”. Documentarul „Thank You for the Rain” este primul proiect al Juliei.

Pe parcursul a 5 ani, Kisilu, un fermier din Kenya, folosește camera video pentru a surprinde viața familiei sale, a satului său și a daunelor produse de schimbările climatice.

El filmează inundații, secete și furtuni dar și costurile umane ale acestor fenomene: copiii lui ce sunt trimiși acasă de la școală, când nu poate plăti taxele; bărbații care se deplasează în orașe în căutare de locuri de muncă; tensiunile tot mai ample ale familiei. Atunci când o furtună violentă îi distruge casa, Kasilu începe să construiască o mișcare comunitară a fermierilor care luptă împotriva impactului cauzat de condițiile meteorologice extreme și reușește să aducă acest mesaj de speranță până la Conferința Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice din Paris, COP21.

Aici la cel mai mare spectacol despre mediu de pe pământ, pe fondul adversității, aroganței și forței politice, relația dintre Kisilu și regizoarea norvegiană Julia Dahr ia o întorsătură remarcabilă, aruncând o lumină puternică asupra mișcării justiției climatice și a lumilor foarte diferite pe care cei doi le reprezintă.

Intrare libera!

Meru Iaşi vă invită la seria de filme KineDok powered by One World Romania la Iaşi. În fiecare an KineDok powered by One World Romania vă aduce ultimele noutăți în materie de film documentar din Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, și vă oferă șansa de a viziona filme care nu sunt disponibile în distribuția clasică sau chiar în afara țării de origine a acestora. Cu nu mai puțin de 6 premiere naționale, 3 producții autohtone și multiple nominalizări și premii la festivaluri internaționale asociate fiecărui titlu, selecția de anul acesta va circula în numeroase orașe din întreaga țară. Filmele vor fi proiectate în spații alternative precum muzee, galerii, pub-uri și chiar fabrici abandonate – oriunde se găsește loc pentru cultură și bună dispoziție. După proiecții, publicul va avea șansa să discute liber cu regizori, protagoniști sau specialiști din diferite domenii într-un mediu intim și informal, luând parte astfel la o experiență comunitară și interactivă.

MERU vă invită să vizionați o serie de filme documentare după următorul program:

Mulțumesc pentru ploaie 10.07.2018
Daliborek și Lumea lui Albă 07.08.2018
Varza, cartofi si alti demoni 18.09.2018
Poștașul Cumsecade 10.10.2018
Nicăieri unde să te ascunzi 06.11.2018
Bestia e încă vie 04.12.2018

INFO

Meru Iasi

Bd. Carol I,nr. 3, Casa cu pasaj, Et. 1

E-mail: meru.contact@gmail.com

www.facebook.com/MeruIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: