FILM la Meru #Josipa, te iubesc @Kinedok

Meru Iaşi vă invită la seria de filme KineDok 2019 powered by One World Romania la Iaşi: Josipa, te iubesc / Josipa, I Love You

Josipa se luptă cu urmările abuzurilor sexuale la care a fost supusă de când avea 4 ani până la vârsta de 12 ani. Senad începe să lucreze la un film despre ea. Participând la viața Josipei, el nu mai este un cineast obiectiv, devenind, în schimb, un alt protagonist al filmului.

Josipa, te iubesc / Josipa, I Love You
Film_la_Meru @ KineDok 2019, powered by One World Romania la Iași.
Proiecția va avea loc în Galeria Meru [intrare prin cafenea].

Jadranka Cicvarić Šiftar, Senad Zemunović| Croația| 2018 | 62 minute| Producător, Companie de producție: Jadranka Cicvarić Šiftar | Trigon | Scenariu: Jadranka Cicvarić Šiftar Imagine: Senad Zemunović. Montaj: Iva Kraljević. Muzică: Miro Manojlović, Filip Sertić. Sunet și mixaj: Martin Semenčić, Julij Zornik, Ivan Zelić. Limba vorbită : croată| subtitrare română

Josipa se luptă cu urmările abuzurilor sexuale la care a fost supusă de când avea 4 ani până la vârsta de 12 ani. Senad începe să lucreze la un film despre ea. Participând la viața Josipei, el nu mai este un cineast obiectiv, devenind, în schimb, un alt protagonist al filmului.

La rândul lui, Senad trece și el printr-o schimbare dramatică. Filmul se transformă, astfel, într-o poveste personală, intimă, tulburător de sinceră despre extrem de neobișnuita relație dintre acești doi oameni. Pe parcursul întregului film, privirea ne este ațintită asupra chipului unei tinere ce trece, într-un ritm aproape de nestăvilit, de la durere, suferință, furie și o frică disperată de a pleca, la umor negru, bucurie copilăroasă și căutarea intelectuală a unui diagnostic pentru propria afecțiune.

Celălalt protagonist (pe care nu îl vedem, dar îl auzim) încearcă să repare ceea ce alții au vătămat acum mult timp… descoperim, de asemenea, și cum acesta se luptă cu propriile decizii. Povestea e plină de cotituri și răsturnări de situație, reușind, totodată, să mențină un aer cald, uman și simplu, fiind filmată și montată într-un stil neobișnuit, pe măsura celor doi protagoniști.

Indiferent de părerile pe care vi le veți forma față de acțiunile și atitudinile lui Senad și ale Josepei, acolo unde există atât de multă iubire necondiționată și sinceritate, nu încape decât dragoste pentru aceste personaje… cel puțin așa considerăm noi, realizatorii filmului.

În fiecare an KineDok powered by One World Romania vă aduce ultimele noutăți în materie de film documentar din Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, și vă oferă șansa de a viziona filme care nu sunt disponibile în distribuția clasică sau chiar în afara țării de origine a acestora. Filmele vor fi proiectate în spații alternative precum muzee, galerii, pub-uri și chiar fabrici abandonate – oriunde se găsește loc pentru cultură și bună dispoziție. După proiecții, publicul va avea șansa să discute liber cu regizori, protagoniști sau specialiști din diferite domenii într-un mediu intim și informal, luând parte astfel la o experiență comunitară și interactivă.

PROGRAM

MERU vă invită să vizionați o serie de filme documentare după următorul program:

》Josipa, te iubesc 02.07.2019
》Regele Skate 16.07.2019
》Fotbal Infinit 06.08.2019
》Exit 03.09.2019
》Ultimul autoportret 17.09.2019
》Ouăle lui Tarzan 08.10.2019
》Când vine războiul 22.10.2019
》O femeie captivă 05.11.2019
》Gustul puterii 03.12.2019

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania. ONLINE: festival-oneworld.ro | kinedok.net. PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Budoku (Ungaria), ReStart (Croația), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 38 (Bulgaria). CU SPRIJINUL: Centrul Național al Cinematografiei și UNHCR. With the support of Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union

INFO

Meru Iasi

Bd. Carol I,nr. 3, Casa cu pasaj, Et. 1

E-mail: meru.contact@gmail.com

www.facebook.com/MeruIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: