Film la Meru #12: “Mame și fiice” și “O lume nouă”

kinedok-meru-12

Meru vă invită la seria de filme KineDok powered by One World Romania la Iaşi: “Mame și fiice” și “O lume Nouă” . Intrarea liberă / 30 locuri. Duminica, 6 noiembrie 2016, Ora 20:30.

“Mame și fiice” și “O lume nouă”. Țara: Slovacia. Regia: Ivana Hucíková, Tereza Michalová. An: 2015. Durata: 26 min, respectiv 29 min.

Mame și fiice” este un documentar de surt-metraj despre o familie formată din 3 femei și o fată, care trăiesc singure într-un mic sat din nordul Slovaciei. La un moment dat, viețile lor au luat o întorsătură complicată, ajungând să trăiască fără bărbați, fiind văduve sau divorțate. Filmul portretizează viața de zi cu zi a acestor patru femei, toate mame și fiice; se cunosc foarte bine, se iubesc, dar, într-un fel, poate că se și urăsc reciproc. Nu doar caracteristicile personale, ci și traseele lor în viață sunt asemănătoare, ceea ce ne face să ne întrebăm dacă destinul poate fi și el moștenit de la părinți.

O lume nouă” este o dramă despre o femeie singură care locuiește într-o casă pustie și care este înconjurată de propria ei tulburare psihologică. Își pierde bunurile, precum și speranța de a se întoarce la o viață normală. Singurii oameni care o țin conectată la lumea exterioară sunt fostul ei prieten, Laco, care încearcă să se reîmprietenească cu ea, și verișoara ei. Oare le pasă în mod sincer de Anna sau râvnesc la averea ei? Ce se va întâmpla cu Anna și cu casa ei în paragină?

KineDok este un program de distributie alternativa de film documentar demarat în 2015 de Asociația One World România. Programul a fost initiat de Institutul de Film Documentar din Cehia împreună cu parteneri din alte patru țări central și est-europene (Slovacia, Ungaria, Croatia și România). În 2015 au fost organizate 219 proiecții in 25 de locații din 18 orașe din România.

În 2016 s-au alaturat programului alte doua țări (Polonia și Norvegia). În cadrul celei de-a doua ediții, 15 filme din țările participante vor fi proiectate în peste 25 de locații din 22 de orașe din România.

Partenerii programului cred că în ţările noastre sunt oameni care au povești și ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas. La noi, există oameni care vor să consume altceva decât mainstream și există și documentare foarte bune – dar nu există săli și nici răgazul pentru ca acești oameni și aceste filme să se întâlnească. De aceea, KineDok aduce filmele – uneori însoțite de regizori, protagoniști sau experți cu care să poți discuta – la pubul, în fabrica, cafeneaua sau muzeul de lângă tine.

MERU, vă invită să vizionați filmele după următorul program:

  • 04.12.2016 8.30 PM 6 grade;

INFO

KineDok

www.oneworld.ro

www.kinedok.net

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: