Film la Meru #10: Drifter

drifter-film-la-meru

Meru vă invită la seria de filme KineDok powered by One World Romania la Iaşi: *Drifter. Intrarea liberă / 30 locuri. Duminica, 25 septembrie 2016, Ora 20:30.

Un portret intim al unui adolescent rebel, împătimit de cursele de automobile, care încearcă să facă față vieții lui pline de peripeții într-un sat unguresc.

Tânărul rebel, Ricsi, își trăiește viața la maximum. „Belea” este porecla care i se potrivește cel mai bine. Neobosit, vânează problemă după problemă. Condusul mașinilor fără permis de conducere, furtul și fuga de polițiști sunt doar o parte din cotidianul lui, spre disperarea părinților săi. Ricsi nu suportă rutina și nici nu-i pasă de așteptările tatălui său înecat în datorii.

La urma urmei, unde a fost acesta când Ricsi avea cea mai mare nevoie de el? Drifter a fost filmat pe o perioadă de cinci ani și este un portret al unui tânăr unic care își ia viața în propriile mâini.

Producător: KraatsFilm (Hungary), Marcell Iványi, Gábor Hörcher. Co-Producător: Weydemann Bros. (Germany), Marieke Bittner. Creative Producer: György Pálos. Genul: Documentar. Anul: 2014. Durată: 72 min (TV – 56 min). Limba: Hungarian. Subtitle: Română

KineDok este un program de distributie alternativa de film documentar demarat în 2015 de Asociația One World România. Programul a fost initiat de Institutul de Film Documentar din Cehia împreună cu parteneri din alte patru țări central și est-europene (Slovacia, Ungaria, Croatia și România). În 2015 au fost organizate 219 proiecții in 25 de locații din 18 orașe din România.

În 2016 s-au alaturat programului alte doua țări (Polonia și Norvegia). În cadrul celei de-a doua ediții, 15 filme din țările participante vor fi proiectate în peste 25 de locații din 22 de orașe din România.
Partenerii programului cred că în ţările noastre sunt oameni care au povești și ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas. La noi, există oameni care vor să consume altceva decât mainstream și există și documentare foarte bune – dar nu există săli și nici răgazul pentru ca acești oameni și aceste filme să se întâlnească. De aceea, KineDok aduce filmele – uneori însoțite de regizori, protagoniști sau experți cu care să poți discuta – la pubul, în fabrica, cafeneaua sau muzeul de lângă tine.

MERU, vă invită să vizionați filmele după următorul program:

  • 25.09.2016 8.30 pm Drifter;
  • 02.10.2016 8.30 pm Îmi place asta super, mult, cel mai tare;
  • 06.11.2016 8.30 pm Mame și fiice și O lume nouă;
  • 04.12.2016 8.30 pm 6 grade;

INFO

KineDok

www.oneworld.ro

www.kinedok.net

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: