”File din jurnalul lui Tetelu” – lansare de carte si sesiune de autografe

File-din-Jurnalul-lui-Tetel

Duminică, 15 martie, în ultima zi a Târgului de Carte, Arta și Muzică “Librex. Primăvara cărților”, la ora 13.00, ieșenii vor avea ocazia de a îl întâlni în sala Agora Ex Libris 1 pe Dragoș Mușat, cel care a fost timp de 10 ani în spatele rubricii Jurnalul lui Tetelu, apărută mai întâi în Academia Cațavencu, apoi în Kamikaze.

Transformat rapid în personajul preferat al cititorilor revistelor satirice, Tetelu revine acum, dând efemeritatea unei rubrici săptămânale pe nemurirea unei cărți. O selecție a celor mai reprezentative texte din perioada 2002-2013 a fost inclusă în volumul ”File din Jurnalul lui Tetelu”, apărut la începutul anului la Editura Humanitas.

“Ideea Jurnalului a apărut în momentul izbucnirii celui mai mare scandal de corupţie din timpul guvernării Adrian Năstase: consilierul guvernamental Fănel Pavalache, primul, singurul şi cel mai mare corupt al regimului Năstase, a fost prins luând o mită de patru milioane de dolari. În presă au apărut părţi din dosar. Iar una dintre ele cuprindea însemnările reale ale unui misterios Tetelu, consilier guvernamental şi el, ce gravita în sferele înalte ale puterii, chiar în preajma lui Adrian Năstase, supranumit pe atunci, din cauza aroganţei sale, Însuşi. Însemnările consilierului Tetelu (cel real) erau de genul: „10.30. De trimis puştile la Adrian Nastase”, „14.30. De trimis icrele cu papucul in Zambaccian” şi alte „de trimis”, „de făcut”, „de transportat” puşti, icre negre, şampanii, etc.” (Dragoș Mușat)

“Mă interesa să trăiesc cât mai la limită, ca să am material pentru „Jurnal”. Majoritatea jurnalelor lui Tetelu sunt scrise în urma experienţelor pe care mi le provocam intenţionat. Am avut o lungă perioadă în care eram convins că sunt bolnav de SIDA. De aici a venit o parte din episoadele depresive ale lui Tetelu şi, probabil, majoritatea celebrelor sale discuţii cu Dumnezeu, în care îl lua la rost pentru această lume greşit construită.” (Dragoș Mușat)

DESPRE

Din activitatea prea puţin importantă a acestui Dragoş Muşat nu rămâne mare lucru la scara istoriei. Tetelu, Beepfashion (cel mai important site underground din a doua parte a anilor 2000) şi Happyfish.ro (prima televiziune online profesionistă din România) sunt câteva branduri de o calitate îndoielnică pe care le-a creat. Şi mai puţin cunoscut ca actor de talie internaţională, Dragoş Muşat a jucat în producţiile Serviciului Român de Comedie şi, de asemenea, în două lungmetraje, unul românesc şi unul american. În prezent a eşuat în publicitate, unde a reuşit să câştige foarte puţin numeroase premii la multiple festivaluri româneşti şi internaţionale pentru cele mai bune reclame virale ale anului.

INFO

Editura Humanitas

www.humanitas.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: