Filarmonica din Cracovia, așteptată la a doua ediție a Festivalului Internațional al Educației

fie-iasi-2014-anunt-foto-logoCea de-a doua ediție a Festivalului Internațional al Educației se va desfășura în perioada 19-29 iunie 2014, a anunțat, joi, 17 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, eveniment la care este așteptată participarea Filarmonicii din Cracovia și a unor personalități și artiști internaționali.

Festivalul Internațional al Educației (FIE) Iași va transforma capitala Moldovei într-o capitală a muzicii, expozițiilor, teatrului, operei, muzicii clasice și cărții. Ca și în anul precedent, va fi organizat un concert în aer liber, intitulat ‘Clasic 300’, eveniment la care autoritățile speră că vor confirma participarea și membrii Filarmonicii din Cracovia. Tot în cadrul festivalului va derula cea de-a doua ediție a Galei Operelor Naționale, la care au fost lansate invitații pentru personalități din țară și străinătate.

‘Președintele onorific al FIE va fi maestrul Ion Caramitru. Noi am făcut propunerea, sperăm ca el să o accepte. Pentru această ediție ne dorim să avem o mai mare expunere internațională. Încercăm să creăm parteneriate cu autoritățile de la Chișinău și Cernăuți pentru a crea evenimente și în aceste orașe. Evenimente cultural-artistice vor fi prezentate și la Bruxelles’, a spus primarul Gheorghe Nichita.

gala_fie_14_iunie_2013_pro_image-fotoProgramul primei ediții FIE Iași a pus în valoare axa cultural-educațională a orașului — Axa FIE Iași, manifestările desfășurându-se în aer liber sau în locații existente pe acest traseu. Festivalul Internațional al Educației, organizat de Asociația PROEVENT și Primăria Iași, în prima sa ediție a cuprins șase secțiuni principale — Muzică, Teatru, Arte Vizuale, Carte, Conferințe, Fringe și o serie de evenimente unice de amploare — ‘Ziua Absolventului’, ‘Dansează cu Noi!’, ‘Serile FIE’.

Gala FIE, dedicată excelenței în Educație, a deschis festivalul, iar Gala ‘Clasic 300’, concertul anual în aer liber susținut de orchestra și corul Filarmonicii de Stat ‘Moldova’, a reprezentat apogeul manifestărilor culturale marca FIE.

Sursă: AGERPRES / (A/AS, autor: Daniela Malache, editor: Marius Frățilă)

INFO

www.facebook.com/fie.iasi

www.fieiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: