Fiica lui Dem Rădulescu debutează în cinema cu rolul din Urma. Proiecție specială la Iași.

Filmul Urma, în regia lui Dorian Boguță, intră în cinematografele din România din 6 martie și aduce un nume nou pe marele ecran: Irina Rădulescu, fiica regretatului actor Dem Rădulescu.

Actriță talentată de teatru, Irina (33 de ani) se află la primul rol într-un film românesc. A copilărit printre artiști, mama sa fiind actrița Adriana Șchiopu, a debutat în teatru la doar 7 ani, a apărut în emisiuni de televiziune împreună cu tatăl ei, iar din 2008 poate fi văzută pe scena Teatrului Mic din București.

Irina Rădulescu este Ana, personajul feminin central din Urma, un policier cu accente de thriller despre secretele pe care le ascund cei de lângă noi. Când un pianist celebru dispare, un polițist pornește în căutarea lui și află treptat despre relațiile sale bizare și deciziile care au declanșat un vârtej de evenimente surprinzătoare. După moartea părinților lor, el devenise obsedat de fericirea surorii sale, Ana, dincolo de limitele iubirii fraterne. În distribuție, și Teodor Corban, Marin Grigore, Dragoș Bucur, Mădălina Ghenea, Lucian Ifrim, Liviu Pintileasa, István Téglás.

Filmul va avea o proiecție în avanpremieră, în prezența echipei, la Iași pe 2 martie, de la ora 20:00, la Cinema Ateneu (str. Ion Creangă, nr. 14). Biletele s-au pus deja în vânzare și pot fi achiziționate online sau de la casieria Ateneului, la prețul de 15 lei. Bilete: bit.ly/BileteUrmaIS

Urma a fost prima experiență în cinema și a însemnat o inițiere, o aventură și, în final, o regăsire. Ocazii au mai fost în cinema, dar nu s-au concretizat și, oricum, nu de importanța rolului din Urma”, spune Irina Rădulescu. Actrița avea 13 ani când îndrăgitul actor de comedie Dem Rădulescu a încetat din viață în septembrie 2000, la 69 de ani.

„Lecția cea mai importantă și cea esențială învățată de la tata este una simplă – pentru că în sticlele mici se găsesc esențele tari – să caut întotdeauna simplitatea și adevărul”, a adăugat actrița.

Am ales-o pe Irina în rolul Anei pentru că la castingurile repetate cu ea, la un moment dat, mi-am văzut personajul și nu pe Irina. Iar asta e tot ce-și poate dori un regizor de la un actor. Și mai e ceva: chiar dacă e la debut în lungmetraj, a dat dovadă de un profesionalism care, în combinație cu prospețimea unui debutant, dă rezultate excelente”, spune regizorul Dorian Boguță, aflat și el la debut în lungmetraj, premiat la TIFF în 2018 pentru scurtmetrajul Duminică.

Irina Rădulescu este născută pe 14 octombrie 1986 şi este actriţă la Teatrul Mic din București. A copilărit în teatru, printre mari actori, iar Gina Patrichi i-a fost naşă de botez. Prima apariţie pe scenă a fost la vârsta de 7 ani, în rolul Astinax din Sfârşitul Troiei, de Walter Jens, în regia lui Vlad Mugur (1994). Din 2008, joacă pe scena Teatrului Mic, rolurile în care a apărut fiind Miranda (în Furtuna, de William Shakespeare, regia Cătălina Buzoianu, 2008), Hermia (în Visul unei nopţi de vară, după William Shakespeare, regia Gelu Colceag, 2011), Celia (în Volpone, după Ben Jonson, regia Vlad Cristache, 2013), Nina (în …ESCU, de Tudor Muşatescu, regia şi versiunea scenică Doru Ana, 2018), Camille l’Espanaye (în Nevermore, după Edgar Allan Poe, regia Dragoș Galgoțiu, 2019).

Urma a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Namur și a fost selectat în competiția Spectrum la Cottbus. Scenariul este semnat de Dorian Boguță și Loredana Novak, imaginea a fost realizată de Barbu Bălășoiu (Sieranevada), iar montajul îi aparține lui Tudor Popescu. Urma este produs de Hai Hui Entertainment, în co-producție cu Mandragora, Actoriedefilm și Point Film.

Echipa filmului Urma a realizat un videoclip pentru una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei de rock alternativ Urma: A Place for Me, de pe albumul Trend Off din 2007.

Debutul în lungmetraj al regizorului și actorului Dorian Boguță intră în cinematografele din România din 6 martie, distribuit de Transilvania Film.

INFO

bit.ly/UrmaIasi

www.facebook.com/urma.legacy

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: