FII Competition 2012

ASII si Facultatea de Informatica Iasi au creat o traditie din organizarea concursului FII Competition, atragind astfel atentia asupra celor mai promitatori informaticieni. Participantii vizati sunt elevii si studentii dornici sa se afirme in domeniul IT, in cadrul unei competitii de anvergura nationala.

Logo FII Competition 2012 600

Ajungind la a patra editie, concursul are anul acesta patru sectiuni, fiecare dezvoltata pe o categorie specifica din IT, garantind astfel participarea unei arii extinse de elevi si studenti, care vor putea sa-si dovedeasca si sa-si dezvolte abilitatile. Cele patru sectiuni sunt: Tehnologii WebAlgoritmica si ProgramareSecuritatea Informatiei si Arta Digitala.

Inscrierile pentru concursul national de informatica “Fii Competition’12” incep luni, 12 martie. Elevii si studentii dornici sa se afirme in domeniul IT  in cadrul unei competitii de anvergura nationala se pot inscrie accesind www.fiicompetition.ro.  Concursul se va desfasura in mai multe etape, organizate in serii de probe online. In perioada 12 martie – 1 iunie va avea loc atat inscrierea participantilor in concurs, cat si etapa online a competitiei. In urma probelor online, cei selectati vor participa la finala concursului, desfasurata in Iasi in perioada 1-3 iunie. Finalistii care vor sosi in Iasi, vor avea cazarea asigurata de Universitatea “Al.I. Cuza” din Iasi,  vor avea ocazia sa faca parte din grupul celor mai buni informaticieni din tara si sa experimenteze viata de student la FII.

Pe langa concurs si desfasurarea ultimelor probe, concurentii vor participa la training-uri oferite de companiile partenere, cursuri de informatica si vor face un tur al orasului. Concursul include, pe langa competitia propriu-zisa: cursuri introductive sustinute de profesori universitari, in special pentru elevi, training-uri sustinute de reprezentantii companiilor partenere, in special pentru studenti, activitati de recreere si dezvoltare personala.

FII Competition ’12 este un concurs national de informatica, organizat de ASII si Facultatea de Informatica Iasi. Aflat la a patra editie, organizatorii isi propun sa atraga anul acesta minim 1200 de participanti si sprijinul a citor mai multe companii IT pentru a facilita drumul participantilor spre o cariera de succes.

Editia din 2011 a FII Competition a inregistrat un succes impresionant. Reusind sa stringa peste 1000 de participanți, oferind cistigatorilor premii in valoare de 4000 €, concursul a dovedit, din nou, ca studentii si elevii romini sunt interesati sa se afirme in cadrul unei competitii de anvergura nationala.

DESPRE ASII

Asociatia Studentilor Informaticieni Ieseni este o organizatie non-guvernamentala, apolitica si nonprofit, care are ca scop apararea demnitatii, drepturilor si intereselor socio-profesionale ale studentilor din cadrul Facultatii de Informatica Iasi. Infiintata in martie 1990, ASII este cea mai veche asociatie studenteasca din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” si are ca prime obiective consolidarea relatiilor cu mediile universitare, facilitarea schimburilor internationale de oameni si informatii, facilitarea accesului membrilor sai la diverse manifestari stiintifice, culturale si sportive, promovarea spiritului civic in rindul studentilor si tinerilor, in general. De asemenea, ASII a cautat intotdeauna colaborari cu asociatii si fundatii similare, cu organe ale administratiei publice de stat centrale si locale si cu institutii de invatamint, pentru a desfasura activitati necesare indeplinirii scopului principal al organizatiei. ASII este si membru fondator in C.O.S.T.I.S. (Consortiul Organizatiilor Studentesti si de Tineret din Iasi), consortiu din care fac parte majoritatea organizatiilor iesene.

ASII este o echipa de studenti care promoveaza voluntariatul, ofera oportunitati si informeaza studentii prin proiecte, training-uri, activitati cultural-artistice sau sportive, reviste si campanii de informare online si offline. Activitatile ASII se adreseaza atit studentilor si profesorilor de la Facultatea de Informatica Iasi, cit si comunitatii IT in general, dorind sa promoveze proactivitatea, dezvoltarea profesionala, personala si sociala.

INFO

www.fiicompetition.ro/f12

blog.fiicompetition.ro/f12

www.asii.ro

blog.asii.ro

facebook.com/fii.asii

twitter.com/fii_asii

fiicompetition@asii.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: