Fii alaturi de copiii si tinerii cu autism la ”Marsul Diversitatii”

Afis-Marsul-Diversitatii---

În perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016 A.N.C.A.A.R.- filiala Iași în parteneriat cu Fundația Serviciilor Sociale Bethany – biroul zonal Iași și Fundația Ancora Salvării implementează proiectul Servicii specializate inovative pentru copii și tineri cu autism și aparținători ai persoanelor cu dizabilități din județul Iași, adresat copiilor și tinerilor diagnosticați cu autism din județul Iași,apartinatorilor acestora, precum și specialiștilor din sectorul ONG care lucrează în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități.

Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă și are un buget de 83.357 CHF. Grantul acordat este de 74.521 CHF, iar co-finanțarea solicitantului și partenerilor este în valoare de 8.836 CHF.

Asadar, una dintre activitățile principale derulate în cadrul proiectului este  Marsul diversitatii, desfasurat în semn de solidaritate fata de persoanele diagnosticate cu autism. Activitatea se va desfasura in data de 1  aprilie 2016, ora 12:00, in Municipiul Iasi, pe traseul Piața Unirii – Sala Polivalenta.

Marsul se va desfasura cu implicarea persoanelor din comunitate, copii din invatamantul de masa, tineri liceeni, sau studenti de la facultati de profil si alti actori interesati, in scopul de a asigura o cat mai mare vzibilitate problematicii mentionate.

Participantii la mars vor purta însemne specifice cu valoare simbolica, pancarte cu mesaje specifice, vor imparti trecatorilor pliante, stegulete, baloane si alte materiale informative. Scopul acestei activitati este cu precadere, informarea si sensibilizarea opiniei publice, fata de persoanele afectate de TSA.

Evenimentul face parte din Campania Publica organizata cu prilejul Zilei Internationale de Constientizare a Autismului.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: