FIE va propune un week-end in Copoul Cartilor

În perioada 20 – 22 iunie 2014, Biblioteca Judeteană Iasi organizează, în cadrul FIE Iasi 2014, o serie de evenimente care au în centru cartea, lectura si creatia literară, adresate atât specialistilor din biblioteci si industria cărtii, cât si publicului larg.

Sub genericul „Cartea interzisă”, va avea loc, în perioada 20-21 iunie 2014, la sediul Camerei de Comert din Iasi, cea de-a XXII-a editie a Salonului International de Carte Românească.

Tot în cadrul FIE 2014, Biblioteca organizează si festivitătile de premiere a două concursuri de creatie literară: Concursul international de epigramă si poem ironic Tămâie si Otravă (organizat în colaborare cu Asociatia Păstorel, Iasi) îsi va anunta câstigătorii în data de 20 iunie, ora 18.30, în cadrul unui eveniment ce va avea loc în Sala de Lectură a Bibliotecii Judetene Iasi. Cel de-al doilea concurs de creatie literară, dedicat tinerilor si derulat pe tot parcursul anului scolar 2013 – 2014, este concursul de volume de proză colectivă Teodorenii, ai căror câstigători vor fi anuntati sâmbătă, 21 iunie, în cadrul unui eveniment organizat în parcul Copou, de la ora 11.

Pe 21 iunie, de la ora 10, iesenii sunt invitati la festivitatea de dezvelire a bustului lui Păstorel Teodoreanu, situat în strada Rece, Iasi (în fata cunoscutului restaurant Bolta Rece).

Pe tot parcursul celor 3 zile: 20, 21 si 22 iunie, publicul este invitat în Parcul Copou, pe care Biblioteca îl va transforma într-un parc al lecturii, cu librării tematice, standuri de carte mobilă. Vizitatorii vor putea să îsi facă permise de bibliotecă, să împrumute cărti si să citească, în zonele de lectură în aer liber amenajate special pentru acest eveniment.

Tot în parcul lecturii biblioteca va propune publicului, în premieră, si activităti de tip book-crossing (plasând rafturi unde vizitatorii sunt invitati să lase cărtile de care nu mai au nevoie si de unde pot lua, în schimb, gratuit, orice carte pe care o doresc).

INFO

Biblioteca Judetean ”Gh. Asachi” Iasi

Adresa: Bd. Stefan cel Mare si Sfânt nr. 10 (Clădirea Galeriile Stefan cel Mare, etaj)

Telefon: (+4) 0332 110044

E-mail: contact@bjiasi.ro

www.bjiasi.ro

FIE Iasi 2014

www.fieiasi.eu

www.facebook.com/festivaliasi

www.performiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: