FIE il aduce pe Al Di Meola la Iasi

al di meola

Unul dintre cei mai cunoscuţi chitarişti internaţionali va susţine un concert la Iaşi. Americanul Al Di Meola va urca pe scena din faţa Palatului Culturii, pe 25 mai 2016, în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE).

Artistul a anunţat deja şi pe site-ul său oficial că a inclus Iaşul în turneul din luna mai. Turneul din Europa se numeste EUROPE “ELYSIUM & MORE UNPLUGGED” si incepe la Leipzig – St. Petri Church, ultima reprezentatie anuntata urmand sa aiba loc pe 29 mai in  Frankfurt – Alte Opera. Concertul de la Iasi este penultimul din cadrul turneului sau european.

Al Di Meola (n. 22 iulie 1954, Jersey City, New Jersey, SUA) este un chitarist de jazz, jazz-rock, jazz-fusion american, de origine italiană. Unul dintre marii tehnicieni ai chitarei, comparabil cu John McLaughlin, ca tehnică şi cu Carlos Santana, ca sursă de inspiraţie. A cântat cu formaţia Chick Corea în anii de studenţie la Berklee Colege of Music, Boston(1974-1976). A câştigat de patru ori titlul celui mai bun chitarist de jazz la Guitar Player Magazine’s Reader Poll. Criticii muzicali menţionează că puţini dintre chitariştii lumii au revoluţionat atât de mult stilul interepretativ la chitară ca Al di Meola. A cântat în orchestră cu Stanley Clark, Ian Hammer, Paul Simon, John McLaughlin şi Paco de Lucia. Câteva dintre albumele sale reprezintă culmi neîntrecute ale stilului foarte elegant, extrem de tehnic, de sorginte latino-americană şi spaniolă: “Elegant Gipsy”(1971), “Casino” (1978), “Splendido Hotel” (1980). (Wikipedia)

INFO

www.aldimeola.com

www.facebook.com/AlDiMeolaMusic

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: