FIE il aduce pe Al Di Meola la Iasi

al di meola

Unul dintre cei mai cunoscuţi chitarişti internaţionali va susţine un concert la Iaşi. Americanul Al Di Meola va urca pe scena din faţa Palatului Culturii, pe 25 mai 2016, în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE).

Artistul a anunţat deja şi pe site-ul său oficial că a inclus Iaşul în turneul din luna mai. Turneul din Europa se numeste EUROPE “ELYSIUM & MORE UNPLUGGED” si incepe la Leipzig – St. Petri Church, ultima reprezentatie anuntata urmand sa aiba loc pe 29 mai in  Frankfurt – Alte Opera. Concertul de la Iasi este penultimul din cadrul turneului sau european.

Al Di Meola (n. 22 iulie 1954, Jersey City, New Jersey, SUA) este un chitarist de jazz, jazz-rock, jazz-fusion american, de origine italiană. Unul dintre marii tehnicieni ai chitarei, comparabil cu John McLaughlin, ca tehnică şi cu Carlos Santana, ca sursă de inspiraţie. A cântat cu formaţia Chick Corea în anii de studenţie la Berklee Colege of Music, Boston(1974-1976). A câştigat de patru ori titlul celui mai bun chitarist de jazz la Guitar Player Magazine’s Reader Poll. Criticii muzicali menţionează că puţini dintre chitariştii lumii au revoluţionat atât de mult stilul interepretativ la chitară ca Al di Meola. A cântat în orchestră cu Stanley Clark, Ian Hammer, Paul Simon, John McLaughlin şi Paco de Lucia. Câteva dintre albumele sale reprezintă culmi neîntrecute ale stilului foarte elegant, extrem de tehnic, de sorginte latino-americană şi spaniolă: “Elegant Gipsy”(1971), “Casino” (1978), “Splendido Hotel” (1980). (Wikipedia)

INFO

www.aldimeola.com

www.facebook.com/AlDiMeolaMusic

PE ACEEASI TEMA:

FIE 2017 / Marsul Absolventilor si concert!

FIE 2017 / Hiturile generatiei de aur a muzicii romanesti

FIE 2017 / Stars of Odessa Opera

FIE 2017 / Concert al Alexandrei Dariescu împreună cu Orchestra Filarmonica de Stat Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Happy Halloween @Oxford Pub

Concursul de desene originale inspirate din scrierile lui Ionel Teodoreanu

Plimbare de ”groaza”… pe bicicleta

Bliss Pijama Party

Scrie un comentariu: