FIE IASI: Unde am fost, unde suntem si unde vrem sa ajungem in medicina de urgenta”

Duminică, 16 iunie 2013, de la ora 17.00, în cadrul Festivalului Internațional al Educației, Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași organizează conferința susținută de Dr. Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății: “Unde am fost, unde suntem și unde vrem să ajungem în medicina de urgență”.

Medic specialist ATI (Anestezie Terapie Intensivă) de origine palestiniană, cu cetăţenie română, dr. Raed Arafat a revoluţionat sistemul medical de urgență din România prin înfiinţarea SMURD(Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare).

În 31 decembrie 2005, Raed Arafat a fost decorat de către Președintele României cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer, ca recunoaștere a eforturilor depuse în salvarea oamenilor la inundații și pentru eforturile depuse zi de zi pentru salvarea vieților a numeroși români. Pe 30 iunie 2012 a fost desemnat membru de onoare al Academiei Americane de Medicină de Urgență, pentru sprijinul acordat la dezvoltarea acestui sistem primind și premiul pentru leadership. Pe 1 martie 2013 dr. Raed Arafat a fost decorat de Casa Regală a României cu distincția “Nihil Sine Deo” pentru modelul profesional pe care îl promovează.

INFO

www.fieiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: