FIE IASI: Gala Festivalului International al Educatiei

Gala FIE reprezintă platforma de lansare a Festivalului Internațional al Educației la Iași și își propune să celebreze educația dincolo de înțelesul său de învățământ. În cadrul galei, va avea loc Ceremonia de acordare a distincţiilor Festivalului Internaţional al Educaţiei Iaşi, prin care sunt recunoscute în mod public implicarea și rezultatele deosebite în educație ai unor membri ai comunității.

Gala FIE va aduce recunoaştere personalităţilor din comunitatea ieşeană care desfăşoară activităţi cu caracter fundamental de transmitere a experienţei de viaţă, a culturii către generaţia tânără, influenţând sistematic dezvoltarea intelectuală şi morală a noii generaţii care reprezintă viitorul.

La Gala FIE se vor acorda 10 distincții, din care 5 acordate pentru activitatea în domeniul ştiinţific, tehnic, medical, cultural-artistic, cercetare, 4 premii pentru implicarea în comunitate şi responsabilitate socială, și marele premiu FIE, acordat unei personalități, pentru întreaga activitate.

Gala reuneşte peste 500 de personalităţi (reprezentanţi din sfera educaţiei, reprezentanţi ai mediului academic ieşean, personalităţi din lumea ştiinţifică ieşeană, cadre didactice din învăţământul preuniversitar, reprezentanţi ai administraţiei centrale şi locale, reprezentanţi ai mediului de business, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai mass-media) şi va fi urmată de un spectacol extraordinar dedicat educaţiei ieşene şi valorilor oraşului, susţinut de Opera Naţională Română Iaşi.

Totodată, Gala FIE se va bucura și de prezența invitatului special, lordul David Trimble, laureat al Premiului Nobel pentru Pace.

INFO

www.fieiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: