FIE IASI: „Şaraiman”, dans contemporan şi stand-up comedy

Saraiman, de Razvan Mazilu

„Şaraiman”, un spectacol de dans contemporan şi stand-up comedy, marca Răzvan Mazilu, va fi prezentat la Iaşi la doar două luni după premiera de la Teatrul Odeon din Bucureşti, în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei. Spectacolul reuneşte trei ipostaze artistice aparent incompatibile: dans contemporan, stand-up comedy şi muzică lăutărească interpretată de Romica Puceanu.

Reprezentatia va avea loc la Casa de Cultura a Studentilor, sambata, 15 iunie de la ora 19.00

DESPRE

Șaraiman a apărut dintr-o senzație personală, resimțită ca un gând rece, pe care ai vrea să îl alungi repede, și anume aceea a ratării unor evenimente din viața mea, a noastră, a celor care am ales să trăim în România. Împreună cu artistul de stand-up comedy Dan Badea și inspirați de muzica lăutărească autentică, încercăm, cu foarte mult umor, să lansăm niște intrebări și, eventual, să găsim niște răspunsuri”, a precizat Răzvan Mazilu.

Special pentru realizarea coregrafiei acestui proiect a fost invitat coregraful israelian Nadar Rosano, dansator şi coregraf independent, stabilit în Israel, ale cărui creaţii sunt prezentate în numeroase țări.

Răzvan Mazilu

Răzvan Mazilu este artistul complet care a impus și popularizat, în rândul marelui public, pe scenele din România, dansul contemporan și teatrul-dans. Cu numeroase premii (Premiul UNITER, Medalia Ordinul Cultural în grad de Cavaler, Premiul Operei din Paris), cu spectacole prezentate și montate în contexte internaționale de prestigiu, Mazilu abordează cu lejeritate stiluri și ipostaze diverse, de la regia de teatru la coregrafie, de la dans contemporan la musical, de la actorie la crearea de costume de scenă.

Dan Badea

Actor cu profil comic, cizelat de maestrul său Dem Radulescu timp de patru ani în sălile UNATC “I. L. Caragiale” (unde a învățat că umorul, ironia și, mai ales, autoironia fac parte din felul său de a privi viața), actorul Dan Badea a parcurs un drum mai lung până să își găsească menirea.
Stand-up comedy este considerat de el o formă de artă vie, onestă și cu un scop precis. Indiferent care e subiectul, indiferent cine e în sală, indiferent de starea artistului, de gândurile acestuia, spectatorul trebuie să râdă. Dar nu la orice, nu de orice.

Nadar Rosano

Nadar Rosano este coregraf și dansator independent, stabilit în Israel. Originalitatea și nonconformismul universului său coregrafic i-au adus premii importante la concursurile de coregrafie de la Hanovra și Dusseldorf și o bursă de creație la prestigioasa companie DV8 Physical Theatre din Londra. În 2010 a primit o subvenție pentru susținerea și dezvoltarea creației sale din partea Danish Art Foundation – Ballet Master Albert Gaubier’s.

BILETE

Bilete prin Eventim: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Himanitas, Cărturesti, Call Center 1951 si online www.eventim.ro. Biletele sunt disponibile si la Punctele de Informare FIE amplasate în Iasi pe Bulevardul Stefan cel Mare, Piata Unirii si Parcul Expozitiei. Pentru lista Punctelor de Informare FIE  amplasate in alte orase CLICK AICI

Pretul biletelor difera in functie de pozitia in sala:

  • Cat. 1 – 100 lei
  • Cat. 2 – 80 lei
  • Cat. 3 – 60 lei

INFO

www.fieiasi.ro

www.facebook.com/fie.iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: