FIE 2017 / Traseul memoriei – Descopera istoria Iasului, pe bicicleta!

ProBikeAddiction va invita sambata, 17 iunie 2017 la o tura de cicloturism speciala, in care veti (re)descoperi istoria Iasului din vremea in care orasul nostru era capitala de razboi a Romaniei.

Ideea acestui proiect – “Traseul memoriei” a plecat de la faptul ca intr-una dintre plimbarile pe bicicleta initiatorii au facut un exercitiu de imaginatie si au incercat sa priveasca Iasul ca si cum ar fi turisti si nu locuitori ai orasului.

Au descoperit ca trec cu vederea prea multe locuri si cladiri frumoase, care ascund in spate povesti extraordinare. Asa ca va dau intalnire la prima tura dintr-un intreg serial prin care va propun sa va autodescoperiti, prin istoria si cultura locurilor in care traiti, sambata 17 iunie 2017.

Tura de cicloturism se desfasoara in cadrul Festivalului International al Educatiei (FIE) 2017, cu sprijinul Primariei Iasi. PARTICIPAREA ESTE GRATUITA.

Pe langa invitatia de a (re)descoperi orasul, al doilea mesaj important pe care doresc sa il transmita initiatorii prin organizarea acestei ture este necesitatea biciclistilor de a se simti in siguranta in trafic. De aceea, sunteti invitati in numar cat mai mare la aceasta plimbare! In plus, prin tragere la sorti, 20 dintre participanti vor primi huse reflectorizante pentru rucsaci, tocmai ca sa le sporeasca vizibilitatea in trafic.

Traseul memoriei – sambata, 17 iunie 2017, ora 17.00: plecare esplanada din fata fostului Tribunal (str. Anastasie Panu) (ora 17) – bdul Independentei – bdul Copou – oprire la Garnizoana din Copou, oprire la Universitatea Al. I. CuzaSala Gh. Asachi, Fundatie, str. Garii, Gara, str. Garii, str. Arcu, str. St. cel Mare, Primarie. Oprire Palatul Roznovanu – tur pietonal – muzeul Mitropoliei, Teatru National, sediul BNR, Palatul Roznovanu – oprire in Sala Mare a Primariei unde va fi efecturata tragerea la sorti.

Turul de cicloturism presupune oprirea la anumite obiective si vizitarea acestora. Sunt acele cladiri importante pe cand Iasul era capitala de razboi a Romaniei si in plus, sunt cladiri la care nu avem acces chiar in fiecare zi ca ieseni.

La fiecare dintre obiectivele pe care le veti vizita, bicicletele vor putea fi lasate in zone pazite. Cu toate acestea, sunteti sfatuiti sa luati cu voi antifurturi, ca pe perioada vizitarii, bicicletele sa poata fi legate intre ele sau de zone sigure.

Sunteti rugati ca bicicletele sa fie echipate cu lumini, in cazul in care tura se va termina pe intuneric. De asemenea, se recomanda purtarea castilor de protectie. Tura este recomandata persoanelor de peste 14 ani.

Se vor face fotografii de grup la obiectivele pe care le vizitati, tocmai pentru a promova cat mai mult frumusetea Iasului si istoria orasului.

Deplasarea in tura va fi facuta respectand regulile de circulatie. Intreg grupul va fi insotit de politie pentru a putea trece in cat mai multa siguranta prin intersectiile principale ale Iasului.

INSCRIERE

La finalul turei, sunteti invitati in Sala Mare a Primariei pentru a face tragerea la sorti pentru cele 20 de huse reflectorizante pentru rucsaci.

Pentru participare, este necesara completarea formularului de inscriere.

 

Tura de cicloturism Traseul memoriei este inclusa in programul FIE 2017. Festivalul Internaţional al Educaţiei FIE este un proiect cultural – educativ anual, organizat în perioada mai – iunie (spre sfârșitul anului școlar / universitar) de către Primăria Municipiului Iaşi, împreună cu universitățile de stat din Iași, Inspectoratul Școlar Județean, instituțiile de cultură de stat sau private, precum și operatori culturali independenți și societatea civilă.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: