FIE 2017 / Principalele evenimente ale Ateneului din Iasi

Ateneul din Iași organizează și găzduiește anul acesta o serie de evenimente de cultură cu impact în cadrul Festivalului Internațional al Educației 2017. De la piese de teatru puse în scenă indoor sau în diverse locuri publice din oraș, până la diverse expoziții sau un festival al operelor independente, Ateneul Tătărași este un reper important al FIE Iași 2017.

În primul rând, Ateneul din Iasi a pregătit un amplu program de spectacole de teatru, atât pentru copii, cât și pentru adulți, care vor avea loc fie indoor, fie în anumite spații din oraș, în mijlocul publicului.

Astfel, premiera spectacolului „Alice în Țara Minunilor” va avea loc în Grădina Botanică (1 iunie, ora 18.00), iar cea a spectacolului de pantomimă „D-ale Carnavalului” va avea loc la Ateneu (11 iunie, ora 19.00). O altă premieră va fi cea a spectacolului „Alegerea” de Regele Mihai I, cu participarea Alteței Sale Regale Principesei Maria. Alte piese de teatru, cum sunt „Peter Pan” sau „Atenție: aterizăm”, vor fi jucate în Piața Unirii și în Piața Voievozilor.

De asemenea, Ateneul se implică împreună cu Inspectoratul Școlar Județean în încurajarea exprimării prin teatru, stimularea și descoperirea talentelor în rândul elevilor ieșeni prin organizarea concursului județean „Prin teatru, spre educație”, programat în perioada 17 – 18 mai.

Tot în cadrul FIE 2017, Ateneul a pregătit pentru public două întâlniri cu actori de succes ai teatrului si cinematografiei românești. Astfel, pe 9 mai ieșenii au putut participa la lansarea cărților maestrului Ion Dichiseanu, urmată de o sesiune de autografe, iar pe 18 iunie o vor putea vedea pe scenă, într-un spectacol special, pe actrița ieșeană Daniela Nane.

În premieră, anul acesta Ateneul organizează și un Festival al Operelor Independente dedicat artiștilor tineri și independenți sau studenților care au nevoie de un spațiu în care să experimenteze originalitatea și inovația în interpretare și realizare scenică.

Festivalul este deschis şi lucrărilor muzicale în primă audiție, precum și producțiilor experimentale de teatru muzical, dorindu-se o întâlnire între tradiţia genului şi impulsurile novatoare ale secolului 21, propunând publicului spectacole de operă, operetă şi spectacole muzicale pentru copii”, spun organizatorii despre acest festival care va avea ediția inaugurală în cadrul FIE 2017.

Ateneul va găzdui și expoziția de pictură „Ochii reginei”, semnată de artista Claudia Frânculescu, în perioada 15 – 31 mai, iar pe 26 mai va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „La Biennale du Livre” a Alteței Sale Regale Principesa Sophie de Roumanie.

Un alt eveniment important organizat de Ateneu în cadrul FIE Iași 2017 este inaugurarea Romantic Parc, pe 5 iunie, Ziua Internațională a Mediului. Evenimentul are loc la ora 20.00, în Grădina Ateneului.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: