FIE 2017 / Expoziția “Tu, știi tu, cum țipă un corb?”

Centrul Cultural German Iaşi în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi vă invită luni, 8 mai 2017, începând cu ora 18.00 la vernisajul expoziției “Tu, știi tu, cum țipă un corb?” dedicată poetei Selma Meerbaum – Eisinger (1924 – 1942). Evenimentul se va desfăşura la Muzeul Municipal şi îl va avea ca invitat special pe curatorul expoziţiei, domnul Helmut Braun.

O expoziție a Centrului pentru Artă Interzisă din Solingen și a Fundației Rose Ausländer din Köln. Vernisaj: Luni, 8 mai 2017, ora 18:00. Muzeul Municipal (str. Zmeu nr. 3). Invitat: Helmut Braun – curatorul expoziţiei.

Concepută în primăvara anului 2013, expoziția prezintă atât viața și opera tinerei Selma Meerbaum-Eisinger, o poetă evreică, verişoara lui Paul Celan, precum și lumea multiculturală literară din Cernăuți din anii `30. De asemenea, expoziția oferă informații despre holocaustul din Transnistria și despre viața și moartea din lagărul de concentrare Mihailovca, locul unde Selma Meerbaum-Eisinger și-a petrecut ultimele clipe din viață.

O tânără femeie nu și-a putut trăi marea iubire. A trebuit să moară pentru că era evreică. 57 de poezii o fac nemuritoare.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 8 -31 mai 2017, de marţi până duminică, între orele 10:00 -18:00.

Intrarea este liberă.

Evenimentul este organizat în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi.

INFO

Muzeul Municipal Iasi

Str. Zmeu 3, Iasi

muzeis.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: