FIE 2017 / Evenimentele BCU Iasi

Biblioteca Centrală Univer­sitară „Mihai Eminescu“ din Iaşi a anunţat public evenimentele pe care le va defăşura în cadrul celei de-a V-a ediţii a Fes­tivalului Internaţional al Educaţiei (FIE 2017).Aceasta va fi atât gazdă cât şi organizator al unei serii de evenimente şi de manifestări care vor avea ca scop celebrarea Centenarului Marii Uniri.

Printre acestea se numără expoziţia de documente din colecţiile bibliotecii, intitulată „Fundaţiunea Regele Ferdinand I şi crearea României Mari”, al cărei vernisaj va avea loc în data de 9 mai 2017, la orele 16.00, în spaţiul expoziţional din sediul central al Bibliotecii.

Edificiul în care funcționează în prezent sediul central al Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi este ctitoria Regelui Ferdinand I, care a dorit să ofere capitalei sale de război o Fundaţie Universitară după modelul celei întemeiate de Carol I la Bucureşti, în amintirea vremurilor de cumpănă ale războiului pentru unitatea naţională, când familia regală s-a adăpostit la Iaşi.

O altă manifestare organizată în cadrul Festivalului Internațional al Educației, va avea loc în data de 22 mai, începând cu orele 18.00, în Aula Bibliotecii, unde vor fi proiectate filme documentare, având ca temă evenimentele istorice ale anului 1918. Evenimentul este organizat în parteneriat cu TVR Iaşi.

De asemenea, în intervalul 24 mai – 9 iunie, BCU „Mihai Eminescu” Iaşi va găzdui, în Sala Multimedia, expoziţia de design de carte „Cele mai frumoase cărţi din România. Selecţia 2016”, organizată în parteneriat cu Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură (APC). Cu acest prilej, vizitatorii vor putea admira şi răsfoi o parte dintre volumele înscrise în competiţia naţională dedicată designului de carte în anul 2016.

Un alt eveniment organizat în cadrul FIE va fi conferința Domnului Conf. univ. dr. Ionuț Nistor, cu tema „Universitatea din Iaşi în vremea Marelui Război”, care va fi susținută pe data de 29 mai, la orele 11, în Sala „B. P. Hasdeu” a BCU Iaşi.

Agenda evenimentelor va fi completată de lansări de carte, dintre care o menţionăm pe cea a volumului semnat de Domnul Prof. univ. dr. Alexandru-Florin Platon „Corpul politic în cultura europeană. Din Evul Mediu până în epoca modernă” (Polirom, 2017), care va avea loc în data de 31 mai, la orele 17, în Sala „B. P. Hasdeu”.

Pe toată durata Festivalului, BCU „Mihai Eminescu” Iaşi va organiza tururi ghidate, inclusiv în cupola Bibliotecii. Programarea pentru vizite ghidate se poate face accesând calendarul pus la dispoziţie pe site-ul bibliotecii, la secţiunea Servicii, rubrica Vizite în bibliotecă.

INFO

fieiasi.eu

www.facebook.com/festivaliasi

PE ACEEASI TEMA:

FIE 2017 / Traseul memoriei – Descopera istoria Iasului, pe bicicleta!

FIE 2017 / Centenarul Jurământului față de Țară al Voluntarilor Transilvăneni și Bucovineni (1917 – 2017)

Sâmbătă, la FIE, dizidentul cubanez Petro J. Fuentes-Cid susține o conferință

FIE 2017 / Lansari de carte

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Eunika – un spectacol in aer liber pentru toate varstele

Ziua Europeană a Limbilor la Casa Uniunii Europene de la Viena

Copiii olandezi descoperă limba română printre alte sonorităţi multilingve

Noaptea Albă a Galeriilor Iasi, 2017

Scrie un comentariu: