FIE 2017 / Concursul județean de teatru ”Prin Teatru, spre Educație”

Inspectoratul Școlar Județean Iași, în parteneriat cu Ateneul din Iași, organizează, în perioada 17-18 mai 2017, prima ediție a Concursului județean de teatru Prin Teatru, spre Educație. Concursul face parte din Calendarul FIE 2017, este  susținut de Primăria Iași și se va desfășura la Ateneu.

Într-o epocă cu puternice tendințe tehnologice care transformă generații de adolescenți în captivi ai internetului, teatrul poate fi o alternativă pentru experimentarea exercițiului de realitate cu rol terapeutic, educativ, creativ, recreativ și de autocunoaștere. Deoarece în peste 60% din școlile județului Iași există trupe sau cercuri de teatru, este important să oferim elevilor din școlile județului o scenă de manifestare, care să valorifice preocupările lor în acest domeniu. Acest concurs inedit aduce mai multe elemente de noutate: educația – subiect al reprezentațiilor scenice; interpretarea în premieră a momentului artistic de către trupa participantă; evoluarea alături de elevi a părinților, a profesorilor sau a altor adulți, în cadrul secțiunii elev-adult.

La concurs s-au înscris 35 de trupe de teatru din unitățile de învățământ ale judeţului Iaşi, cu participarea elevilor de la nivelul primar, gimnazial, liceal. Astfel, elevi de la toate nivelurile educaționale sunt invitați să-și manifeste creativitatea, originalitatea și potențialul artistic.

Juriul va fi format din personalităţi de artă şi cultură ale oraşului Iaşi: actori, regizori, critici de teatru, cadre didactice din învăţământul vocațional teatral postuniversitar şi universitar.

Premiile vor accentua caracterul educațional al concursului, constând în cărți, diplome şi menţiuni pentru locurile I,II,III, iar cea mai bună trupa va câștiga trofeul Concursului, pentru reprezentația teatrală optimă.

Sub deviza Educația este cartea de vizită pe care elevii o vor purta și o vor prezenta toată viața, invităm elevii, părinții și pe toți cei fascinați de lumea teatrului, să petreacă 2 zile alături de cei mai talentați elevi și adulți din județul nostru.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: