FIE 2017 / Concert al Alexandrei Dariescu împreună cu Orchestra Filarmonica de Stat Iasi

 

Celebra pianistă Alexandra Dariescu, născută la Iasi, va susține un concert în cadrul Festivalului Internațional al Educației 2017. Concertul va avea loc pe 24 mai, de la ora 19.30, pe scena din fața Palatului Culturii. Artista va concerta împreună cu Orchestra Filarmonica de Stat Iasi / Iasi Philharmonic, Romania și alături de dirijorul Gabriel Bebeșelea.

De la Royal Albert Hall in Londra, la Concertgebouw in Amsterdam pana la Carnegie Hall in New York, tanara pianista Alexandra Dariescu este numita “una dintre 30 de pianisti sub varsta de 30 de ani destinata pentru o cariera spectaculoasa” in International Piano Magazine.

BBC Music Magazine o numeste ,,o stea în devenire”, Revista Forbes considerand-o un adevărat ,,ambasador al muzicii clasice” , iar în anul 2013 Alexandra Dariescu devine prima pianistă română care concerteaza la Royal Albert Hall, alaturi de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra. Alexandra este celebrata de public si critici peste tot in lume, avand in discografie 3 CD-uri inregistrate solo si 2 cu Royal Philharmonic Orchestra din Londra si respectiv cu Royal Liverpool Philharmonic Orchestra. Cea mai tanara muziciana distinsa cu Medalia Custodele Coroanei, Alexandra este “Ambasador Special al Romaniei”, detinand pasaport diplomatic si concertand in intreaga Europa, America de Sud, America de Nord, Africa de Sud si Asia.

Dedicata proiectelor de educatie si caritate, Alexandra a ajutat la strangerea de fonduri de peste £180,000 in 2016 pentru programul Tinere Talente in Romania, Goodwill Children’s Homes, Ataxia, Hospices of Hope in Marea Britanie si Children of the Andes in Columbia. Alexandra este membra a Consiliului Fundatiei Adept, organizand prima editie a Festivalului Transilvania la Londra in prezenta ASR Printul Charles.

Alexandra s-a nascut la Iasi si a inceput studiul pianului la varsta de 7 ani cu Mihaela Constantin si Cornelia Apostol. La varsta de 17 ani s-a mutat in Marea Britanie unde a studiat cu Faye Mercer la Pocklington School, Mark Ray, Nelson Goerner, Alexander Melnikov si Dina Parakhina la Conservatorul Regal din Manchester, Ronan O’Hora si Imogen Cooper la Guildhall School of Music in Londra, cu Sir Andras Schiff in Elvetia si USA, cu Dimitri Bashkirov si Menahem Pressler in Elvetia si Phillippe Cassard in Franta. Alexandra este Artist Onorific al Conservatorul Regal din Manchester si presedinta Fundatiei Music in Lyddington in Marea Britanie.

INFO

www.fieiasi.ro

www.facebook.com/festivaliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: