FIE 2015 / Maraton de idei la Iaşi

maratonul-ideilor

În perioada 26 – 28 mai, ieşenii sunt aşteptaţi să participe la “Maratonul ideilor tinerilor”. Evenimentul, care face parte din cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei, este structurat pe trei componente principale: informare, networking şi premiere.

În partea de informare, organizatorii vor susţine prezentări despre proiectul „Iaşi 2021 Capitală Europeană a Culturii” şi despre programul de internship desfăşurat lunar de Primăria Municipiului Iaşi.
În ceea ce priveşte componenta de networking, un element esenţial va consta în timpul şi spaţiul special alocate discuţiilor dintre organizatori şi participanţi pentru identificarea unor proiecte de interes comun, precum şi idei de îmbunătăţire a serviciilor publice sau de organizare a unor evenimente culturale care să ajute Iaşul pentru obţinerea titlului de „Capitală Europeană a Culturii”.

Cei interesaţi sunt încurajaţi să comunice în scris, pe hârtie, idei de proiecte viabile din toate domeniile de activitate. La finalul celei de-a doua zile, participanţii vor preda lucrările care vor fi analizate de o comisie formată din reprezentanţi ai Fundaţiei „Iaşi Capitală Culturală Europeană”, Primăria Municipiului Iaşi şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Cei care doresc să se înscrie: maratonultinerilor@gmail.com.

Cea de-a treia componentă va consta în festivitatea de premiere a celor mai bune 9 idei şi soluţii.

PROGRAM

Marţi, 26 mai

  • Ora 14.00: Maratonul ideilor tinerilor (Amfiteatrul B1, FEAA, UAIC);

Miercuri, 27 mai

  • Ora 16.00: Sesiunea de scriere a ideilor şi soluţiilor (Amfiteatrul B1, FEAA, UAIC);

Joi, 28 mai

  • Ora 16.00: Festivitatea de premiere (Cortul FICCE de pe pietonalul Ştefan cel Mare).

Evenimentul “Maratonul ideilor tinerilor” este organizat de Primăria Municipiului Iaşi şi Fundaţia “Iaşi – Capitală Culturală Europeană” în parteneriat cu Universitatea “Al. I. Cuza”. Iniţiativa proiectului aparţine unor studenţi din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, specializarea Administraţie Publică.

INFO

Festivalul International al Educatiei

Web: www.fieiasi.eu

FB: www.facebook.com/festivaliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: