FIE 2015 / Festivaluri în Festival!

FIE_A5_Festivaluri

FIE Iași înseamnă și o extraordinară emulație a comunității locale. De aceea, la a III-a ediție, FIE Iași va include câteva adevărate Festivaluri în Festival.

Festivalul de Teatru EuroArt are loc în perioada 24 – 31 mai, cu spectacole găzduite la Casa de Cultură a Studenților din Iași, Universitatea de Arte „George Enescu”, dar și în câteva spații informale.

Week-end-ul 22-24 mai este „ocupat” de Festivalul Filmului European, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Copou. Intrarea este liberă. In perioada  28-31 mai 2015, in aceeasi locatie va avea loc Festivalul Filmului Evreiesc, aflat la cea de-a patra editie.

Poezia nu are cum să lipsească din FIE. Festivalul Internațional „Poezia la Iași” aduce 40 de nume mari în orașul nostru, iar Festivalul Internațional de Poezie „Grigore Vieru” întărește legătura cu frații noștri de peste Prut.

Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, la fel ca și Asociația Absolvenților UAGE, sunt parteneri de bază ai FIE și vă propun o suită de spectacole de teatru și muzică, expoziții și conferințe.

Parteneri de tradiție ai FIE, Ateneul Tătărași și Inspectoratul Școlar Județean Iași au pus la punct o săptămână plină de evenimente interesante.  Parteneri esențiali ai Iașului educației și al culturii mai sunt Universitatea „Al. I. Cuza”, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”, Școala Populară de Artă „Titel Popovici” și Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”, care au pus la punct programe consistente de evenimente interesante.

În tot acest timp, Parcul Copou se transformă în Parcul Educației Nonformale, cu ateliere de creație, mind-lab, concursuri pentru copii, expoziții de carte și ateliere de meșteșugărit. De asemenea, în centrul orașului, Piața Unirii devine Piața Artelor, unde au loc expoziții și ateliere de creație.

VEZI PROGRAMUL COMPLET AICI

INFO

Festivalul International al Educatiei

Web: www.fieiasi.eu

FB: www.facebook.com/festivaliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: