FIE 2015 / Dezbaterea “Literatura română tradusă în alte limbi”

Literatura-româna-tradusa-î

Ateneul Tatarasi invita publicul marți, 26 mai 2015, de la ora 18.00 la dezbaterea cu titlul „Literatura română tradusă în alte limbi”, susținută de scriitorii Dan Lucian Teodorovici și Florin Irimia.

Evenimentul va avea loc în sala Galeriile de Artă, etajul 1, iar accesul va fi liber.

Lucian Dan Teodorovici (n. 17 iunie 1975, Rădăuți, județul Suceava) este un prozator, dramaturg și scenarist român contemporan. Este coordonator al colecției „Ego. Proză” de la Editura Polirom, consilier editorial la Editura Polirom, senior-editor al săptămînalului „Suplimentul de cultură” și redactor al revistei „Timpul”. A fost redactor-șef al Editurii Polirom între 2002 și 2006, redactor-șef adjunct al revistei culturale „Timpul” între 2001 și 2003; între 2001 și 2002 a fost editorialist al cotidianului „Obiectiv”, Iași; între 2002 și 2003, editorialist al cotidianului „Monitorul”, Iași.

Florin Irimia (n. 1976, Iași), lector doctor la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași. Semnează cronici literare începând cu anul 2001 în calitate de colaborator al revistelor „Observator Cultural”, „Noua literatură”, „Dilemateca”, „România literară”, „Timpul” și „Suplimentul de cultură”. În 2009 debutează ca prozator în revista „Noua literatură” (sub pseudonimul Eduard Tautu), iar în 2011 publică la editura „Brumar” romanul de debut, „Defekt”, laureat al Festivalului Primului Roman de la Chambery, Franța, ediția 2013. Este prezent în antologia „Alertă de grad zero în proza scurta românească actuală” (editor Igor Ursenco), aparută la Editura „Herg Benet”. A mai publicat proză scurtă în revistele „Familia”, „Timpul”, „Zona literară”, precum și în Ziarul de Iași. La Editura „Polirom” i-a mai apărut romanul „O fereastră întunecată” (2012).

PE ACEEASI TEMA:

Sâmbătă, la FIE, dizidentul cubanez Petro J. Fuentes-Cid susține o conferință

FIE 2017 / Simpozionul internațional „Istorie, cultură, patrimoniu”, ediția a X-a

FIE 2017 / Centenarul reformei constitutionale de la Iasi

Conferințe Inspiraționale la Festivalul Internațional al Educației

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

„Breaking News” va avea avanpremieră și premieră de Gală la Iași.

#ABUZ si MÂINE PLEC ACASĂ @Teatru FiX

The Motans presented by Johnnie Walker Black Label @Fratelli Iasi

Piese semnate Abba, Queen sau Deep Purple vor rasuna in Gradina Palas, in interpretarea Filarmonici din Iasi

Scrie un comentariu: