FESTUDIS 2018

A început numărătoarea inversă până la cea mai așteptată sesiune! Anul acesta se va striga prezența în perioada 2 – 13 mai. Se vor face auziți în tot orașul la tradiționala paradă și vom continua cu evenimente menite să unească toți studenții.

Vor trece în revistă activități diverse, de la stand-up comedy, seri de cântat împreuna La Balena, petreceri în aer liber și până la concursul culinar StudChef. Sesiunea asta nu merită restanțe! Ia-ți colegii și vino la festival!

FEstudIS este un eveniment studențesc cu tradiție în toate centrele universitare care reușește să implice din ce mai mulți studenți în activitățile organizate cu și pentru ei.În fiecare an, timp de 7 zile, orașul este cuprins de spiritul studențesc, fiind declarată pe bună dreptate, SINGURA SESIUNE AȘTEPTATĂ DE STUDENȚI!.

De la an la an, generațiile de studenți se schimbă și, astfel, se schimbă și preferințele lor pentru activitățile realizate de aceștia. Cu toate acestea, FEstudIS rămâne același festival plin de distracție și de concursuri, de concerte și expoziții, de activități sportive și… de studenți care așteaptă cu drag această ”sesiune”.

PROGRAM

FestudIS debutează și anul acesta cu unul dintre cele mai așteptate evenimente ale acestui festival, mai exact tradiționala Paradă. Acest eveniment strânge într-un singur marș toate Organizațiile Studențești din Iași.

Ai spirit competitiv și vrei să participi la un război al vopselelor și multe alte activități unice? Vrei să te simți bine în cadrul singurei sesiuni așteptate de studenți? Te așteptăm marți, 9 mai, începând cu orele 10:00 la Cabana Bucium din Iași pentru a participa la o competiție de paintball și alte jocuri interactive pe echipe. Înscrie-ți echipa formată din 10 membri și demonstrați-vă priceperea Ai șansa să joci paintball, foosball uman, biliard uman și alte jocuri, într-un cadru unic, distractiv și plăcut.

Vrei să îți scoți persoana iubită la o întâlnire și nu mai ai idei? Noi avem soluția! Invit-o la teatru! Vă așteptăm marți, 9 mai, la ora 19:00, să luați parte  la un spectacol de teatru, unde drama și comedia se vor îmbina perfect pentru a vă deconecta de la rutina zilnică. Studenți ai Facultații de Teatru din cadrul Universității Naționale de Arte “George Enescu” din Iași vor pune în scenă câteva momente de excepție.

Talentul și curajul de a urca pe scenă nu sunt lucruri pe care ai oricând ocazia să le arăți în fața prietenilor și a colegilor. Anul acesta, FEstudIS crează oportunitatea să le demonstrezi tuturor că ești mai mult decât au reușit ei să cunoască până acum. „Talent Show” este concursul care iți dă ocazia să fii evaluat de un juriu competent și totodată să câștigi și câteva premii de luat în seamă. Dacă nu te-ai înscris să fii pe scenă, vino să îți susții colegii și să vezi și tu cine câștigă Trofeul Talent Show.

Caravana Artiștilor este un eveniment din cadrul FEstudIS, ce are ca scop promovarea artiștilor din Iași. Evenimentul se va desfășura în două etape. Prima va avea loc pe data de 11 mai , “La Balena” în Campusul Titu Maiorescu, începând cu ora 19:00. A doua etapă se va desfășura de 13 mai și pe spațiul verde din spatele căminelor T5 – T6 tot de la ora 19:00. Vor fi două seri de relaxare și de socializare cu prietenii, ascultând muzică bună.

StudChef este un concurs gastronomic din cadrul Festivalului Studenților Ieșeni Festudis la care participă cei mai talentați studenți în artele gastronomice. Evenimentul va conține o etapă de preselecții ce vor avea loc în data de 11 Mai în Campusul Tudor Vladimirescu, și o etapă finală care va avea loc în data de 12 Mai în incinta Selgros.

„Seara lungă a filmelor scurte” este un proiect ce aparține Departamentului Dezvoltare din cadrul ASD- Iași. Spre deosebire de celelalte ediții ce au fost realizate pe cont propriu în ceea ce privește organizarea, ediția din primăvara aceasta va fi realizată în cadrul Festivalului FEstudIS. Evenimentul va avea loc Vineri, 12 Mai, începând cu ora 20, la Casa Pogor.

Cea mai așteptată competiție sportivă din cadrul festivalului este Universitariada. Anul acesta organizațiile înscrise vor participa la următoarele sporturi: șah, table, tenis de masă, volei, fotbal, badminton, biliard și streetball. Ne dorim să promovăm sportul în rândul studenților care nu au ocazia să participe la astfel de competiții dedicate celor care nu sunt profesioniști, ci celor care joacă de plăcere.

INFO

www.festudis.ro

www.facebook.com/Festudis

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: