Festivalul Internațional al Educației Iași 2017[FIE]

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a anunțat joi, 30 martie, perioada în care va avea loc cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional al Educației Iași 2017. FIE este organizat de Primăria Municipiului Iași, în parteneriat cu universitățile din Iași, Inspectoratul Școlar Județean, instituțiile de cultură de stat sau private, precum și cu operatorii culturali independenți și societatea civilă.

FIE Iași 2017 va avea loc în perioada 9 mai – 9 iunie, când vom concentra marile spectacole și evenimente culturale din program. Și această ediție va fi organizată sub marca EFFE, Europe for Festivals, Festivals for Europe, care ne oferă o deschidere internațională și acces către canale de comunicare la Bruxelles și în alte zone ale Uniunii Europene”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Spre deosebire de celelalte ediții, în acest an manifestările principale vor avea la bază un concept unitar, legat de Centenar: anul viitor, se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 2018, iar anul trecut s-au împlinit 100 de ani de la momentul în care Iașul a fost Capitala României.

„Este o perioadă fastă pentru Iași, prilej să ne amintim de rolul esențial al orașului nostru în istoria României. Prin programul propus, vom prezenta repere din istoria recentă a Iașului și a României, cu manifestări specifice. În prezent, alături de colaboratorii din instituțiile de cultură și academice, lucrăm la centralizarea tuturor propunerilor, iar în luna aprilie vom anunța programul definitiv”, a precizat Andrei Apreotesei, directorul FIE Iași.

În Piața Palatului Culturii vor avea loc spectacolele mari în aer liber, concerte de muzică rock, spectacole de operă și muzică clasică, iar la Casa de Cultură a Studenților va avea loc un festival de jazz și vor fi puse în scenă piese de teatru. Aula Bibliotecii Central-Universitare va găzdui o serie de conferințe motivaționale și inspiraționale, susținute de nume mari ale publicisticii și eseisticii din România, în timp ce la Ateneul din Tătărași va avea loc festivalul de film. Alte manifestări din program, inclusiv cele de poezie și de teatru independent, vor avea loc în spații neconvenționale din Iași.

Programul complet și definitiv al FIE Iași 2017 va fi anunțat în luna aprilie.

INFO

fieiasi.eu

www.facebook.com/festivaliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: