Festivalul „Zilele Studentului Francofon” (ediția a IV-a )

Festivalul "Zilele Studentului Francofon" (a IV-a editie)/ Afis IasiLume, lume, începe Festivalul “Zilele Studentului Francofon”, organizat de către Asociaţia Studenţilor Francofoni din Iaşi! Cel mai tare festival francofon studențesc din Europa de Est este deja la a IV-a ediție! Anul acesta, între 24-28 aprilie, Iașiul se îmbracă de sărbătoare francofonă. Tinerii împătimiți sunt invitați cu mic, cu mare, să ia parte la cele peste 15 activităţi dintre cele mai diverse.

Iubitorii de dramaturgie vor avea trei zile pentru a se bucura de Teatru în aer liber– teatru de improvizaţie şi teatru pe butoaie. Tot în cadrul ZSF vor avea loc activităţi ca échange de livres – Cafenea literară, având ca temă de dezbatere “Literatură şi film”, Concursul de dezbateri, în format impromptu, Concertul, organizat în prima seară a festivalului, activitatea Chasse au trésor– pentru doritorii de aventură, atelierele Franco-Jobs, Jeux de la francophonie – activitate ce înnobilează publicul ieşean cu o serie de elemente din cultura francofonă şi alte dezbateri pe teme legate de francofonie şi centrate pe dezvoltarea personală a studenţilor. Nu i-am uitat nici pe biciclişti şi-i aşteptăm cu mare drag la o paradă doar a lor.

Cinefilii se vor delecta cu trei proiecții de film. Vă vom încânta cu un regal de scurt-metraje, filme vechi şi filme noi premiate la cele mai prestigioase festivaluri din Europa și din lume. Poveștește cu noi regizorul Andrei Dăscălescu, realizatorul documentarului „Constantin și Elena” și al scurt-metrajului „Fly”.

Notabile sunt şi Vernisajul expoziţiei foto şi Demonstraţia de Graffiti- activităţi dedicate pasionaţilor de artă vizuală  şi Soirée Francophone – seară dedicată culturii franceze, care va aduce în prim-plan arta gătitului, dansului şi muzicii, fiind totodata şi un liant între tinerii francofoni şi francofili.

Cea de-a IV-a ediţie a proiectului se va încheia într-o notă optimistă cu Gala ZSF, la care vor  lua parte tinerii participanți la activităţile festivalului.

INFO

Ești convins? Rendez-vous pe www.zsf.ro! Vei găsi informații detaliate despre program, condiții de participare și surprizele pregătite de către ASFI. Tot aici se găsesc formulare de înscriere pentru toate activitățile.

www.facebook.com/asfi.ro

Pagina evenimentului: www.facebook.com/events/491490184234290

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: