Festivalul „ Zilele Studentului Francofon”, 10-13 mai

Zilele Studentului Farncofon 640

Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi organizează intre 10 – 13 mai, Festivalul „ Zilele Studentului Francofon”, spre a dezvolta un cadru de interactiune intre toti tinerii ieseni, promovand valorile francofoniei, precum diversitatea, unitatea si egalitatea.

Festivalul se intinde pe parcursul a patru zile consecutive si cuprinde 19 activităti culturale, educaţionale şi sportive. In randul acestora se numără mini-festivalul de teatru francofon (in aer liber)  –teatru pe butoaie, teatru forum-,expoziţia şi concursul foto – cu patru teme principale (Prin lentila lui Bresson , Cele două semicercuri Chanel , Une jolie parissienne si Burlesque), Livres Voyageurs –tema acestei ediţii fiind “Femeia de-a lungul timpului” si Dis quelque chose en français.

Celor din urmă li se adaugă proiecţiile de film, activitatea Histoires Francophones, concursul Chasse au trésor, traininguri pe teme legate de francofonie şi centrate pe dezvoltarea personală a studenţilor, Jeux de la francophonie- activitate ce aduce publicului iesean o serie de elemente din cultura francofonă si Workshop cu tema “Vinul din spatiul francofon”.

Diversitatea de activităti este completată de Concertul Folk si de Soirée Francophone – o seară cu muzică si dans, dedicată culturii franceze.Reprezentatiile muzicale sur la rue sunt cele care animă locurile-cheie ale municipiului Iasi.

Notabile sunt si conferinta cu invitaţi din mediul academic ieşean despre problematica “răpirii” din peisajul romanesc a personalitătilor marcante pe plan mondial si Gala ZSF, care reuneste participantii la activitătile desfăsurate in zilele precedente si castigătorii Concursului International de poezie si proză in limba franceză Echos Francophones.

INFO

Pentru detalii despre programarea activitătilor festivalului, surprizele pregătite de organizatori si despre participare, www.zsf.ro, adresa de Facebook a Festivalului „ Zilele Studentului Francofon” si adresa de e-mail aefi_ro@yahoo.fr sunt la dispozitia publicului.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: