Festivalul UNIFEST Iasi 2014 / PROGRAM

unifest-2014

În luna noiembrie, cel mai mare festival studențesc din România, UNIFEST, revine în Iași cu cea de-a XIII-a ediție. În perioada 4-14 noiembrie, studenții ieșeni se pot delecta cu muzică bună, activități culturale, programe sportive și educaționale și mult divertisment.

Organizațiile studențești vor da startul festivalului printr-o paradă cu mesajul “Manifest pentru cultură”. Parada va continua cu un concert în Piața Palatului Culturii. Printre activitățile organizate de Uniunea Studenților din România (USR), se numără spectacole de muzică și teatru, nuntă cu tradiții românești, Miss UNIFEST, concurs de DJ, book exchange, Studenții au talent și multe alte activități.

PROGRAM

Marți, 4 Noiembrie

Organizațiile studențești vor deschide festivalul pe 4 Noiembrie, ora 17:00, printr-o paradă cu mesajul  “Manifest pentru cultură”. Parada va porni de la Universitatea “Al. I. Cuza”, corpul A și din Tudor Vladimirescu, parcarea Facultății de Chimie și Protecția Mediului, având ca punct de întâlnire Universitatea de Medicină și Farmacie. Aceștia își vor continua traseul prin Piața Unirii, încheind parada în Piața Palatului Culturii.  La ora 19:00, în același loc, binecunoscuta trupă Fără Zahăr vă va distra cu un spectacol de muzică bună și umoristică, dând astfel startul la 10 zile de evenimente culturale și multă distracție.

Parada organizațiilor – ora 17:00; Concert Fără Zahăr – Piața Palatului Culturii- ora 19:00

Miercuri, 5 Noiembrie

Pe data de 5 Noiembrie 2014, la Teatru FIX, participăm la 4 ore de spectacol-maraton. Pentru prima dată în istoria Universității de Arte “George Enescu”, vor fi puse în scenă, cu public, examenele studenților la secția de Regie și Actorie.  Patru ore de spectacol, patru ore de distracție gratis, nu degeaba, patru ore care au în vedere promovarea culturii în rândul studenților ieșeni. Un spectacol pentru studenți, făcut de studenți!

Cum fotbalul a fost și este un sport foarte îndrăgit, un sport care a dus la strigăte de încurajare și a ridicat mulțimi de oameni în picioare, UNIFEST organizează și un campionat de fotbal. Așadar, împătimiții de fotbal sunt invitați pe 5 și 6 noiembrie, ora 14:00, la Baza sportivă UTI, să asiste la campionatul de fotbal din cadrul UNIFEST.

Începerea campionatului de fotbal – Baza sportivă UTI – ora 14:00; Noaptea albă a teatrului studențesc – Teatru FIX – ora 20:00

Joi, 6 Noiembrie

Cei care îmbrățișează cultura și preferă plimbările prin muzee pentru a-și îmbogăți cunoștințele generale și pentru a se relaxa, sunt invitați la o serie de vizite culturale. Acestea se vor desfășura pe 6 Noiembrie, începând cu orele 14:00. Se vor face vizite la muzeele facultăților din cadrul Universității “Al. I. Cuza”, Sala pașilor pierduți, Grădina Botanică și Planetariul Universității.

Campionatul de fotbal – Baza sportivă UTI – ora 14:00; Vizite culturale – orele 14:00 – 19:00; 

Vineri, 7 Noiembrie

Folkul a fost și va fi unul dintre genurile muzicale cu o valoare poetică, îndrăgit de generații întregi. Pornit ca o formă de protest, a devenit un gen muzical în care sunt îmbinate momente ale vieții cotidiene, natură, teme de dragoste și libertate. Iubitorii de muzică folk sunt invitați să participle la Maratonul de Folk și muzici bune pe 7 noiembrie, ora 18:00, în parcare la Iulius Mall.

Maraton de Folk și muzici bune – Parcare Iulius Mall – ora 18:00

Sâmbătă, 8 Noiembrie

Cititul ne ajută să ne îmbogățim vocabularul și să avem o imaginație ce depășește limitele realului. Dacă ai citit toate cărțile din biblioteca ta și vrei să mai adaugi câteva, prin programul Book exchange poți face schimb de cărți cu alți studenți. Acesta se desfășoară pe 8 Noiembrie, începând cu ora 10:00 la punctele de informare UNIFEST, din Tudor și Copou și la anticariatul Grumăzescu.

 Îți pasă de mediul înconjurător și de mediul în care locuiești, dar nu ți s-a oferit ocazia să te implici? Noi, organizatorii UNIFEST, îți oferim această ocazie, sâmbătă, 8 Noiembrie, începând cu ora 14:00, în cadrul celei mai mari acțiuni de ecologizare organizată de studenți. Te așteptăm în campusurile studențești din Tudor, Copou sau Agronomie, ca împreună să arătăm că studenților le pasă de mediul în care trăiesc și că toți ne dorim un campus curat. Organizatorii vor asigura materialele necesare desfășurării acțiunii (saci și mănuși), tu trebuie doar să dorești să te implici. Deșeurile se vor colecta selective, în funcție de tipul lor (hârtie și carton, pet-uri, organice).

Pe 8 Noiembrie, ora 18:00, pe scena amplasată în parcarea de la Iulius Mall, se va desfășura evenimentul ce va purta numele de “Nuntă’n Unifest”. Acesta va fi o îmbinare între tradiții și umorul specific românesc.  Dacă vrei să te amuzi și să te distrezi, noi te așteptăm.

Book Exchange – Anticariatul Grumăzescu și punctele de informare UNIFEST din  T. Vladimirescu și Copou – ora 10:00; Ecologizare – campusurile studențești – ora 14:00; Nuntă’n UNIFEST – Parcare Iulius Mall – ora 18:00

Duminică, 9 Noiembrie

Dacă îți place să te menții în formă, să ai un corp frumos și atrăgător, te invităm pe 9 noiembrie, ora 12:00,  în parcarea Facultății de Chimie și Protecția Mediului din cadrul Universității Tehnice “Gh. Asachi din Iași”, unde tinerii se adună pentru a da startul unui cros studențesc. UNIFEST promovează astfel practicarea sportului pentru a avea un stil de viață sănătos și pentru o dezvoltare mai bună a corpului.

“Studenții au talent” este un spectacol care urmărește satisfacerea nevoilor de afirmare și de promovare a abilităților artistice, având ca grup țintă și target de selecție studenții ieșeni. Concursul se va desfășura pe data de 9 Noiembrie, ora 18:00, în parcare la Iulius Mall.

Un DJ bun știe mereu cum să distreze mulțimea și să îi determine să danseze. Astfel, UNIFEST organizează un concurs, unde concurenții își vor arată calitățile în materie de muzică, iar voi sunteți invitați să îi încurajați și să vă simțiți bine alături de ei. Concursul va avea loc pe 9 Noiembrie, ora 20:00, în parcarea Iulius Mall.

Cros – parcarea Facultății de Chimie (Tudor V.) – ora 12:00; Studenții au talent – Parcare Iulius Mall – ora 18:00; Concurs de DJ – Parcare Iulius Mall – ora 20:00

Luni, 10 Noiembrie

Dacă vă place sportul și îl vedeți ca pe un mijloc distractiv de a vă menține sănătatea, sunteți invitați să participați la ”Distractie prin sport”, luni, 10 Noiembrie, la ora 18:00, la Baza sportivă UTI. Aici vor fi diferite jocuri amuzante, în care puteți face mișcare distrându-vă.

Distracție prin sport – Baza sportivă UTI – ora 18:00

Marti, 11 Noiembrie

Voluntariatul este și va fi o activitate importantă pentru studenți, oferindu-le experiența de lucru în echipă, posibilitatea de a interacționa cu diferite persoane și multe altele. Pe 11 noiembrie, ora 12:00, în Aula Universității “Petre Andrei” Iași, UNIFEST organizează o dezbatere cu tema “Implicarea studenților în voluntariat”, unde se va discuta despre ce înseamnă voluntariatul pentru studenți  și de ce aleg ei să fie voluntari.

UNIFEST reprezintă un festival cultural realizat de către studenți, cu studenți și pentru studenți. În acest sens, propunem o conferință culturală  ce are ca scop promovarea valorilor în cadrul universitar. Conferința se va desfășura pe data de 11 noiembrie în sala Aula Magna a Universității “Al. I. Cuza”, la ora 16:00. În cadrul conferinței vor fi prezenți speakeri din rândul studenților.

Statutul  femeii a variat considerabil de la o societate la alta.Uneori avem impresia că eliberarea femeilor și feminismul sunt fenomene ale sfârșitului de secol XX, dar până și în lumea antică au existat câteva femei care au reușit să spargă barierele tradiției.  Prin  concursul MISS UNIFEST, încercam să evidențiem cultura femeilor din antichitate cu ajutorul celor mai frumoase fete ale asociațiilor din Iași. Acesta va avea loc în sala Gaudeamus A Casei de Cultură a Studenților, pe 11 Noiembrie, la ora 19:00. După concurs, la ora 22:00, vom merge în Wunderbrau 365 pentru un afterparty, unde îi avem ca invitați pe cei de la Pub Animals, din Cehia.

Dezbaterea “Implicarea studenților în voluntariat” – Aula Univ. “P. Andrei” – ora 12:00; Conferința “Cultura în viața studenților” – Aula Magna a Univ. “Al. I. Cuza” – ora 16:00; Miss UNIFEST – sala Gaudeamus, CCS – ora 19:00; Afterparty, invitați Pub Animals (Cehia) – Wunderbrau 365 – ora 22:00

Miercuri, 12 Noiembrie

Anul acesta, pe 12 Noiembrie, la ora 19:00, va avea loc în cadrul Festivalului UNIFEST, deschiderea Festivalului de film de scurt metraj – FILMSTUD. Festivalul, organizat de Casa de Cultură a Studenților din Iași, încurajează și promovează tinerii pasionați de filme de scurt metraj și pe cei ce studiază cinematografia.

Noaptea alba a scurt metrajelor – FILMSTUD- sala Gaudeamus, CCS – ora 19:00

Joi, 13 Noiembrie

Toți avem nevoie de umor și râsete pentru a ne face viața mai frumoasă și colorată. Festivalul Unifest vă oferă acest lucru prin evenimentul Umor’n’Iași, care va avea loc pe 13 noiembrie la ora 20:00 în sala Gaudeamus, Casa de Cultură a Studenților. Tema evenimentului este pamfletul electoral, iar patru alianțe formate din asociațiile studențești vor concura cu momente de pantomimă, stand up comedy, improvizații și dezbatere.

Umor’n’Iași – Sala Gaudeamus – CCS – ora 20:00

Vineri, 14 Noiembrie

Și cum Festivalul UNIFEST a început prin bună dispoziție și distracție, cele 10 zile de evenimente se vor încheia în același ton. Finalul festivalului va fi marcat de o petrecere în Wunderbrau 365, la ora 22:00. După cele 10 zile de muncă din partea USR, o petrecere este binevenită, cum spune și proverbul: După muncă, și răsplată.

Final de Unifest– Wunderbrau 365- ora 22 : 00

INFO

UNIFEST

www.facebook.com/UNIFESTIASI

iași.unifest.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: