Festivalul „Teodorenii” 2016 – Concurs de traducere și retroversiune

afis-concurs-traducere-retroversiune

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași lansează a doua ediție a Concursului de traducere și retroversiune Ionel Teodoreanu vs. John Green – manifestare inclusă în cadrul Festivalului „Teodorenii”. Competiția se adresează exclusiv elevilor din ciclul liceal din județul Iași și cuprinde două probe obligatorii:

  1. Realizarea unei traduceri din română în engleză a unui fragment (2500 de caractere) din romanul La Medeleni de Ionel Teodoreanu;
  2. Realizarea unei traduceri din engleză în română a unui fragment (2500 de caractere) din romanul The Fault in Our Stars (Sub aceeași stea) de John Green.

Participanții vor face dovada măiestriei în traducere și retroversiune pentru ambele texte. Vor fi luați în considerare doar participanții care execută ambele traduceri.

Textele vor fi redactate în format editabil (.doc, .docx, .rft, .odt) și vor fi trimise până la data de 15 noiembrie a.c. pe adresa de e-mail: americancorneriasi@gmail.com. Documentul va conține numele și prenumele, instituția de învățământ, adresa de e-mail și numărul de telefon. Nerespectarea acestor condiții, precum și orice dovadă de plagiat vor duce la respingerea concurentului.

Fragmentele propuse de organizator sunt disponibile pe paginile web: www.bjiasi.ro / www.teodorenii.ro sau la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, Compartiment American Corner (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8, Galeriile comerciale, mezanin).

Câștigătorii vor fi desemnați de un juriu de specialitate, care va puncta fidelitatea și transparența traducerii/retroversiunii. Se vor acorda următoarele premii: Premiul I – 500 de lei; Premiul al II-lea – 400 de lei; Premiul al III-lea – 300 de lei. Se vor mai acorda diplome și premii speciale. Festivitatea de premiere va avea loc joi, 24 noiembrie 2016, ora 13.00, la Sala de lectură a Bibliotecii. Informații suplimentare puteți obține direct la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, Compartiment American Corner (Bd. „Ștefan cel Mare” nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin), pe e-mail, la adresa: americancorneriasi@gmail.com. sau telefonic, la numărul: 0758804011.

Ediția a II-a a Festivalului „Teodorenii” este organizată de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” și se desfășoară în perioada 24-26 noiembrie 2016. Scopul festivalului este celebrarea contribuției deosebite a celor doi frați Teodoreanu, Ionel și Păstorel, la viața culturală ieșeană, concomitent cu punerea în valoare a genurilor literare în care au excelat cei doi și a modului „moldovenesc” de viață descris în opera lor.

 

Ediția din 2015 s-a dovedit a fi un real succes, peste 2000 de ieșeni beneficiind de activitățile organizate cu această ocazie.Organizatorii isi propun ca și la această ediție să aducem un plus de vizibilitate asupra vieţii culturale a Iaşului prin organizarea unei suite de manifestări dedicate atât publicului larg: dezbateri, spectacole de teatru, concursuri de creație plastică și literară pentru elevi, întâlniri ale scriitorilor invitați cu liceeni, expoziții tematice, cât și profesioniștilor cărții, prin ediția a II-a a Convenției Editorilor, Creatorilor și Traducătorilor de Ficțiune de Gen.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

www.teodorenii.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: