Festivalul Strada Armeneascã

Uniunea Armenilor din România, în parteneriat cu ARCUB si Primaria Municipiului Bucuresti, organizeaza în perioada 1-3 august 2014 a doua editie a Festivalului Strada Armeneasca, care va avea loc în cadrul complexului armenesc (curtea interioara a Bisericii Armenesti, sediul Uniunii Armenilor din România, Centrul Cultural Armean si Strada Armeneasca).

Festivalul Strada Armeneasca este un proiect prin care ne dorim sa prezentam cultura armeana într-un mod interactiv si placut, adresându-ne tuturor bucurestenilor care îsi doresc sa vada Strada Armeneasca prinzând viaţa. În cadrul festivalului vor avea loc concerte de muzica tradiţionala si moderna, spectacole de dansuri tradiţionale, ateliere de caligrafie, dans si creaţie. Publicul bucurestean va putea vizita Catedrala Armeana din Bucuresti dar si expozitiile de fotografie.

Vizitatorii vor putea gusta bucate armenesti în cadrul restaurantelor cu specific si se vor putea bucura de cafea la nisip si delicatese orientale în cadrul cafenelei amplasate pe Strada Armeneasca. De asemenea participanţii vor putea descoperi o mica parte din Armenia în cadrul bazarului organizat pe Strada Armeneasca, de unde îsi vor putea achiziţiona bijuterii, obiecte de ceramica, ţesaturi armenesti, obiecte handmade dar si carţi, icoane sau ilustraţii cu motive armenesti.

Cei mici sunt invitaţi sa participe la atelierele organizate de Mark Twain International School si vor avea parte de multe surprize pe parcursul celor 3 zile de festival.  Ne dorim sa le oferim bucurestenilor o experienţa frumoasa, în urma careia sa cunoasca cultura armeana si nu numai.

Festivalul se va desfasura vineri 1 august între orele 16:00 – 22:00, sâmbata 2 august între 10:00 – 22:00 si duminica 3 august între 10:00 – 22:00. Accesul este gratuit.

Organizatorii evenimentului sunt: Uniunea Armenilor din România si Organizatia Tineretului Comunitatii Armene
Parteneri: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti,  Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Primaria Sectorului 2, Universitatea Bucuresti, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, Mark Twain International School, Floraria Iris, Restaurant Kilikia, Hotel Arca lui Noe.

INFO

www.facebook.com/FestivalulStradaArmeneasca

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: