Festivalul poeziei ruse, 25-29 octombrie 2012

Afis Festivalul Poeziei 2012

Comunitatea Rusilor Lipoveni din România, în parteneriat cu Fundatia „Russkyi mir” si Departamentul pentru Relatii Interetnice din cadrul Guvernului României, organizează cea de a doua etapă a ediţiei a V-a a proiectului cultural-educational „Festivalul Poeziei Ruse”, în perioada 25-29 octombrie 2012, la Iasi.

Cea de a V-a editie a „Festivalului Poeziei Ruse” va marca trei aniversări importante din cultura rusă (125 de ani de la nasterea poetului rus pentru copii Samuil Marsak (1887-1964) si 130 de ani de la nasterea scriitorilor pentru copii Kornei Ciukovski (1882-1969) si Boris Jitkov (1882-1938)).

Festivalul se va desfăsura la Casa de Cultură a Municipiului Iasi „Mihai Ursachi” (lângă Parcul Copou), fiind un proiect national structurat pe patru module:

  1. 1. Interpretare de poezie (autori: Samuil Marsak si Kornei Ciukovski);
  2. 2. Creatie proprie – proză scurtă;
  3. 3. Creatie proprie – poezie;
  4. 4. Dramatizare sau montaj literar (după creatiile lui Samuil Marsak, Kornei Ciukovski si Boris Jitkov).

Participantii la Festivalul Poeziei Ruse sunt elevii laureati la competitiile scolare la limba rusă maternă si la prima editie a festivalului, elevi care studiază în unitătile de învătământ din judetele Brăila, Iasi, Suceava, Constanta, Botosani, Ialomita, Neamt, Tulcea si din Bucuresti. Proiectul CRLR încurajează elevii prin deschiderea de noi orizonturi către cunoaşterea marii culturi ruse ca parte integrantă a culturii universale.

Vor participa la actiune si cadre didactice care predau limba si literatura rusă maternă din toate judetele în care se predă limba rusă maternă.

Deschiderea oficială a Festivalului Poeziei Ruse – pe 26 octombrie 2012, începând cu ora 10.00, la Casa de Cultură a Municipiului Iasi „Mihai Ursachi”.

INFO

Casa de Cultura ” Mihai Ursachi ” Iasi

Bd. Carol I, Parcul Copou, Iasi

Tel&fax: 0332 110 954, 0232 267 547

www.culturacopou.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Caravana ŠKODA la ERA Shopping Park

Noi provocări pentru Patricia Pop, prima femeie care traversează România cu tractorul

Scriu în culori – „Fă o copertă nouă cărții preferate!”

Expoziția „Chipuri și cămeși”

Scrie un comentariu: