Festivalul Operelor Independente / “Orfeo ed Euridice”, Ch.W.Gluck

Spectacolul „Orfeo ed Euridice” de Ch. W. Gluck, prezentat de studenții și cadrele didactice ale Academiei de Muzică “Gh. Dima” din Cluj, este o variantă scenică modernă a poveștii lui Orfeu.

Facultatea de Interpretare muzicală a Academiei de Muzică Gh Dima, departamentul de Canto și Artele spectacolului muzical, are ca materie de specialitate disciplina “clasa de operă”, în cadrul căreia studenții secției Canto își pregătesc rolurile pentru licență.

În fiecare an universitar se realizează între 3 și 5 producții, care cuprind studenți din toți anii de studii de licență și master. S-au realizat titluri ca : “Elixirul dragostei” de G. Donizetti, “Suor Angelica” de G. Puccini, “Opera de 4 note” de Tom Johnson, “Habanera” – fragmente din Carmen de G. Bizet, “Hansel și Gretel” de E. Humperdinck, “Offenbach soiree” – opera colaj din creația lui Offenbach, “Bal la printul Orlovsky” dupa actul II al Liliacului de J. Strauss, etc.

Cu aceste spectacole studenții Academiei au participat la Festivalul de operă studențească Viva vox, au evoluat pe scenele celor două Opere clujene, au performat în spații neconvenționale ale Clujului prin intermediul proiectului Scena Urbană, precum și la alte manifestări de profil.

Având o scenografie minimalistă, plusul de imagine și vibrație artistică va fi adus de costume, machiaj, și ecleraj. Punerea în scenă, este una dinamică, cu accente dramaturgice subliniate de mișcare, dar și de traseul sentimentelor, sensibil interpretate de tinerii protagoniști.

Corul, format din studentii anului I secția canto, este gândit ca un personaj scenografic, care completează atât cadrul cât și acțiunea operei, devenind, alături de momentele coregrafice, liantul dintre scenele partiturii lui Gluck, omogenizând materialul scenic într-un act unic.

Regia: Ina Hudea. Secţiunea: CLASIC. Orfeo – Cristina Tureanu, Euridice – Lorena Puican, Amor – Ioana Popa. La pian – Lizbeth Tetrade. Coregrafia – Luminița Toader. Asist. regie – Silvia Papadopoulos. Costume și plastica scenică – Vlad Bulgăr, Axenia Roșca, Livia Petrescu. Coordonator: Liliana Moraru

Participă elevii clasei a XI-a a Liceului de Coregrafie și Artă dramatică “O. Stroia” și ansamblul anului I Canto din Academia de Muzică “ Gh. Dima”

BILETE

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 10 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

Aflat la prima ediţie, Festivalul Operelor Independente este o iniţiativă inovatoare în contextul cultural regional precum şi în perimetrul instituţional căruia îi aparţine Ateneul din Iaşi. Suita de manifestări are ca idee centrală susţinerea, promovarea şi impulsionarea producţiilor din domeniul teatrului muzical realizate de către artiști independenți, indiferent de cetăţenie, precum și spectacolelor realizate de instituții de învățământ academic de profil. Punerea în valoare a tinerilor interpreţi şi realizatori, prin aducerea lor în prim-planul vieţii artistice, reprezintă o oportunitate de afirmare, dezvoltare şi recunoaştere profesională. Festivalul NU se adresează producţiilor realizate de către instituţiile de stat de profil.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: