Festivalul Naturii, 28-30 septembrie, Centrul Expozitional

Festivalul Naturii este un eveniment popular care va avea loc in perioada 28 – 30 septembrie  la Centrul Expozitional si care sarbatoreste producatorul agricol si roadele pamantului, promoveaza traditiile romanesti legate de toamna.

Festivalul naturii-Iasi

Sarbatoare a familiei, Festivalul Naturii se va dovedi o modalitate placuta si inedita de socializare, entertainment si recreere pentru toti iesenii. Timp de trei zile gospodinele vor putea gusta si cumpara produse traditionale preparate la fata locului, parintii si copiii se vor putea bucura de evenimentele din sectiunea dedicata animalelor de companie, persoanele de varsta a treia se vor putea implica in concursuri, iar iubitorii de natura vor putea trece pe la standurile companiilor expozante pentru a-si planifica viitoarea vacanta. Sectiunile Festivalului vor fi completate de o serie de concursuri si activitati atractive pentru toate categoriile de public.

Evenimentul este deschis, insa, si publicului specializat. Fermierii din intreaga Regiune de Nord Est vor avea parte de o seara dedicata. Sectiunile Festivalului vor fi completate de o serie de concursuri si activitati atractive pentru toate varstele.

organizatori festivalul naturii

SARBATOAREA RECOLTEI

Sarbatoarea Recoltei, eveniment traditional al toamnei, este organizata sub forma unei serbari a producatorilor agricoli si producatorilor traditionali din judetul Iasi si invitati din regiunea Moldovei si Bucovinei. Publicul va fi implicat intr-o serie de activitati precum parada recoltei, pregatirea conservelor pentru iarna, competitii diverse. Cumparatorii vor gasi aici o oferta diversificata de legume, fructe si zarzavaturi la preÈ› de producator si produse din carne, lactate si bauturi certificate ca produse traditionale romanesti.

BALUL FERMIERILOR

Balul Fermierilor este un eveniment special creat pentru a facilita interactiunea si comunicarea dintre marii fermieri si producatori agricoli, oameni de afaceri, decidenti institutionali, specialisti si companii dinn domeniu, mass – media. Evenimentul va avea loc in aer liber, printre invitati numarandu-se atat expozantii Targului AGRALIM cat si producatori traditionali participanti la Festivalul Naturii. Din programul Balul Fermierilor nu vor lipsi momentele artistice si degustarile de produse traditionale. In cadrul evenimentului fermierii vor primi diplome in semn de recunoastere a activitatii lor in diverse segmente agricole din partea organizatorilor si partenerilor sai.

CAMARA GOSPODARULUI

Vizitatorii Festivalului Naturii au ocazia sa-si faca aprovizionarea pentru iarna si pot solicita ajutorul unui bucatar gospodar pentru a pregati borcanele cu muraturi, dulceturi, zacusca si alte bunatati preparate dupa retete traditionale. In Camara Gospodarului vor ajunge fructe, legume si zarzavaturi proaspete cumparate la cel mai bun pret de la producatorii agricoli din judetele Moldovei, un spatiu special fiind amenajat pentru pregatirea si conservarea lor pentru iarna. De asemenea, gurmanzii vor avea prilejul de a gusta din mancaruri preparate la ceaun de gospodari veniti din intreaga tara, dupa retete traditionale din diverse regiuni ale tarii.

SECTIUNEA DEDICATA GRADINII

Vizitatorii Festivalului Naturii vor avea ocazia sa achizitioneze produse pentru amenajarea si ingrijirea gradinii si sa discute cu reprezentanti ai companiilor cu activitate in sectorul horticol, distribuitori de produse horticole, companii specializate in proiectare si amenajare peisagera, distribuitori de produse pentru amenajarea si intretinerea spatiilor verzi.

SECTIUNEA DEDICATA VACANTELOR IN NATURA

In cadrul evenimentului oferta turistica a regiunii Moldovei si nu numai va fi promovata intr-un mod inedit, cu listarea celor mai bune preturi si prezentarea diveritelor tipuri de mancaruri traditionale care pot fi gustate pe durata vacantei. Vizitatorii aflati in cautarea unor idei pentru petrecerea vacante in natura cu buget redus vor afla si oferta detinatorilor de spatii de agrement iar impatimitii pescuitului pot gasi aici si pachete personalizate in care li se ofera cazare si masa.

SECTIUNEA DEDICATA ANIMALELOR DE COMPANIE

Sectiunea este dedicata iubitorilor de animale care vor putea admira expozitia de caini, pisici, iepuri, hamsteri, porcusori de Guineea s.a. si vor putea sa invete despre ingrijirea diferitelor tipuri de animale de casa. Mai mult de atat, vizitatorii vor putea pleca acasa cu un nou prieten pe care il vor putea adopta sau cumpara. Concursurile canine si expozitia de produse de ingrijire si accesorii pentru animale vor intregi atractiile acestei sectiuni.

JOCURILE COPILARIEI

Spatiu special amenajat pentru copii, unde cei mici vor avea parte de distractie si jocuri educative. Aici se vor organiza concursuri din vremea copilariei care vor readuce farmecul jocului in aer liber, atit in sufletul copiilor cit si al parintilor.

VEZI PROGRAMUL COMPLET AGRALIM SI FESTIVALUL NATURII

INFO

www.facebook.com/Festivalul-Naturii/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: