Festivalul National de Teatru de Papusi – Pantomima “Catalin Damian”

Palatul Copiilor Iaşi organizează în perioada 25 – 27 iunie 2012 Festivalul Naţional de Teatru de Păpuşi – Pantomimă “Cătălin Damian“, ediţia a XVI-a. Festivitatea de deschidere a Festivalului va avea loc în data de 25 iunie, începând cu orele 17: 30, la sediul Palatului Copiilor Iaşi.

Palatul Copiilor - Iasi

Festivalul se bucură de participarea unora dintre cele mai valoroase trupe de teatru de păpuşi şi pantomimă din ţară: trupa “ANIMINO” din Arad, trupa “ZANEA”  din  Zărneşti, trupa “AŞCHIUŢĂ”  din Giurgiu, trupa “GLOBUS” din Piteşti, trupa “SIMBOL”  din Bârlad, trupa “RETRO CHIC” din Târgu Frumos, trupa “MIMESIS” din Iaşi, trupa “ARIEL”  din Sighişoara, trupa “ANIMA” din Piatra Neamţ, trupa “ARLECHIN” din Botoşani, trupa “SO TRUPA” din Iaşi, trupa “ASTERIX” din Brăila, trupa “TOMITANA” din Constanţa,  trupa “ŞAPTE” din Cluj,  trupa “RIDENDO”  din Tulcea, trupa “ASTERIX” din Brăila, trupa “VEDETA” din Chişinău. De asemenea, festivalul se va bucura de participarea trupei “CALIFORNIA” din Cimişlia, Republica Moldova, trupă care nu va participa în concurs, dar care va prezenta un moment inedit de pantomimă.

Preşedintele juriului este actorul Viorel Vârlan – Teatrul pentru Copii şi Tineret “Luceafărul” Iaşi. Alături de domnia sa, din juriu fac parte actorul Radu Ghilaş -Teatrul Naţional Iaşi, lector univ. dr. Ciprian Huţanu – Universitatea de Arte “George Enescu” Iaşi, redactor Gina Popa – Evenimentul Regional al Moldovei, realizator TV Loredana Iordache – TeleM.

În cadrul festivalului va fi organizat colocviul “Metode pedagogice alternative în stimularea creativităţii”, moderat de lector univ. dr. Irina Scutariu de la Universitatea de Arte “George Enescu” Iaşi. Un alt punct de interes este reprezentat de workshop-ul pentru elevi “Tehnici de bază în arta pantomimei”, moderat de  actorul Viorel Vârlan.

În ultima zi a festivalului participanţii se vor bucura de o proiecţie a unui spectacol de animaţie al studenţilor de la Universitatea de Arte “George Enescu” Iaşi, Departamentul Teatru. Vizionarea va fi urmată de discuţii, activitate moderată de asistent univ. drd. Anca Ciofu, de la Universitatea de Arte “George Enescu” Iaşi.

Festivitatea de premiere va avea loc în Sala de festivităţi a Palatului Copiilor Iaşi, pe data de 27 iunie, începând cu orele 11:00.

Parteneri: Inspectoratul Şcolar al Judeţului Iaşi, Universitatea de Arte “George Enescu” Iaşi – Departamentul Teatru, Teatrul pentru Copii şi Tineret “Luceafărul” Iaşi, Teatrul Naţional Iaşi.

Sponsori: AVON România, SC PROEXROM  SRL Iaşi, Artis Design.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: