Festivalul National de Teatru 2020 | FNT 30

Cea de-a 30-a ediție a Festivalului Național de Teatru va avea loc online în perioada 22 – 29 noiembrie 2020 pe www.fnt.ro, www.tnb.ro, www.tnrs.ro, tvr3.tvr.ro.

Direcția artistică și alcătuirea programului sunt asigurate de criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Maria Zărnescu și Călin Ciobotari.

”Ediția din 2020 a Festivalului Naţional de Teatru nu seamănă cu nicio alta de până acum. Ea este altfel pentru că noi suntem altfel.

Actuala ediție a FNT oglindește involuntar încă o replică din Hamlet: „c-un ochi râzând, cu celălalt în lacrimi”; o mască râde, alta plânge… Acest străvechi principiu dual de reprezentare a teatrului nu mai e acum doar o formă de coexistență a comicului și tragicului, ci a speranței și neliniștii, a seninului și a înnegurărilor de tot felul. Neliniștea și neuitarea sunt polaritățile ce definesc FNT 2020. Substanţa lor se regăseşte în obligatorii meditații asupra prezentului şi viitorului: esteticile pandemiei, dialoguri, conferinţe, expoziții.

Alături de noi s-a aflat marele prieten al Festivalului Național de Teatru, profesorul George Banu – uneori un Puck disponibil, doldora de idei, alteori un Firs înțelept în vremuri de criză. Umăr de sprijin ne-a fost energia mobilizatoare a echipei UNITER, fără de care eforturile noastre ar fi rămas pur teoretice. Ca de fiecare dată, cu pasiune și credință în artă, ne-au fost alături Televiziunea Română și Radiodifuziunea Română.” Ludmila PATLANJOGLU, Maria ZĂRNESCU, Călin CIOBOTARI

Puteti fi  la curent cu cele mai noi știri despre FNT 2020 intrand pe site-ul www.fnt.ro, pe pagina de Facebook și pe contul de Instagram al Festivalului.

Programul complet al festivalului poate fi consultat AICI

INFO

www.fnt.ro

www.facebook.com/fntfestivalulnationaldeteatru

www.instagram.com/festivalfnt

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: