Festivalul Național de Literatură pentru Copii „Ion Creangă”, ediția a X-a

În perioada 27 februarie – 3 martie 2020 are loc Festivalul Național de Literatură pentru Copii „Ion Creangă”, ediția a X-a, desfășurat în trei orașe din România și Republica Moldova, în organizarea Muzeului Național al Literaturii Române Iași și a Asociaţiunii ASTRA – Despărțământul „Mihail Kogălniceanu” Iași.

Festivalul va debuta la Chișinău, în perioada 27-28 februarie, cu un program organizat de Biblioteca pentru Copii „Ion Creangă” (Orhei), Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” (Chișinău), Institutul de Filologie Română „B.P. Hasdeu” (Chișinău) și Liceul Teoretic „Ion Creangă” (Chișinău), ce cuprinde: conferințe, simpozionul „Ion Creangă – Homer al nostru”, spectacole, expoziții de carte și decernare de premii.

În ziua de 29 februarie, festivalul se va desfășura la Iași, unde vor avea loc un spectacol artistic (Palatul Copiilor) și simpozionul „Paradoxul traducerilor din opera lui Ion Creangă” (Filiala Iași a Uniunii Scriitorilor din România).

În data de 1 martie, de la ora 10:00, la Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca) va avea loc decernarea Premiilor „Ion Creangă” și evenimentul de tradiție „Mărțișoare la Bojdeucă”, ediția a XXVII-a. Programul de la Iași va continua cu un spectacol susținut de formații artistice din Iași și Chișinău, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, începând cu ora 11:30.

În perioada 1-3 martie se va desfășura un program organizat de Primăria Oraşului Tg. Neamț și Primăria Comunei Pipirig: decernare de premii, concerte, prezentări de carte cu scriitorii invitați în festival.

Coordonatorii proiectului sunt Eugenia Bejan (Chișinău), Valentin Talpalaru (Iași) și Olguța Creangă Caia (Tg. Neamț).

INFO

Muzeul Literaturii Romane Iasi

Iaşi, Str. Vasile Pogor nr. 4

Telefon: 0747.499.400 / 0232.410.340

E-mail: mlrpogor@yahoo.com

Webwww.muzeulliteraturiiiasi.ro

FBwww.facebook.com/muzeulliteraturiiromane.iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: