Festivalul Muzicii Românești la Iași | 14-22 octombrie 2021

Festivalul Muzicii Românești de la Iași a fost încă de la prima ediție organizată în 1973 una din cele mai generoase tribune vii ale artei muzicale autohtone în toată complexitatea ei. Pentru a doua oară în acest an, Filarmonica „Moldova” și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” își dau mâna în organizarea celei de a XXIII-a ediții, în perioada 14-22 octombrie 2021.

Printre evenimentele marcante ale acestei ediții se numără omagierea unor personalități creatoare dominante – George Enescu, Béla Bartók, Mihail Jora, Theodor Rogalski, Johnny Răducanu, Laurențiu Profeta –, decernarea titlului de Doctor Honoris Causa – prof. univ. dr. Doina Rotaru de la Universitatea Națională de Muzică din București, o seară a compozitorilor basarabeni, un colocviu și două concerte dedicate muzicii de jazz ș.a.

Timp de nouă zile, pe scenele Festivalului vor urca nume de rezonanță precum dirijorul Nicolae Moldoveanu (Elveția), violonistul Gabriel Croitoru, dirijorul Adrian Morar, alături de ansamblurile Filarmonicii ieșene – Orchestra simfonică, Corul academic „Gavriil Musicescu” – și ale Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași.

Atmosfera festivalului, spiritul muzicii românești vor fi simțite în locațiile diverse alese de organizatori: Casa de Cultură a Studenților, sala „Eduard Caudella” și Studio de Muzică de cameră „Anton Diaconu” ale Universității Naționale de Arte „George Enescu”.

Festivalul Muzicii Românești a fost și este o importantă cale de cunoaștere a muzicii consacrate, precum și o tribună de afirmare a noii generații de compozitori și interpreți.

Joi, 14 octombrie 2021, în această frumoasă zi de sărbătoare a Iașului, Filarmonica „Moldova” dă startul Festivalului Muzicii Românești, cu un concert coral religios. Concertul de deschidere va fi susținut de Corul academic „Gavriil Musicescu” în Sala Eduard Caudella, Casa Balș, începând cu ora 19.00, sub bagheta dirijorului BOGDAN COJOCARU.

Programul va conține lucrări de P. Constantinescu, D. Popovici, A. Stoia, G. Musicescu, V. Ciolac, S. Drăgoi, N. Lungu, V. Spătărelu.

INFO

Filarmonica de Stat „Moldova”

Adresa: Str. Cuza Voda 29, Iasi

Tel: (004) 0232-212509; 0232-314601

E-mailsecretary@filarmonicais.ro

Web: filarmonicais.ro

FB: www.facebook.com/FilarmonicaMoldovaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: