Festivalul Medieval, editia a III-a

Festivalul Medieval ediția a III-a – evenimentul grandios ce reflectă istoria secolelor XII-XVI cu antrenarea și participarea cluburilor de reconstituire istorică și a arcașilor din Republica Moldova și din întreaga Europă.

Vizitatorii vor putea admira peste 150 de personaje medievale, paradele cluburilor de reconstituire istorică și a arcașilor, spectacole teatralizate cu trubaduri și cavaleri, lupte înscenate, competiții de trageri cu arcul, dar și o colecție inedită de arme și obiecte medievale expuse în teren și în tarabele tematice.

Festivalul Medieval are ca scop sporirea cultivării interesului pentru mesajul trecutului, tradițiilor și îndeletnicirilor strămoșești, într-un cadru actual, combinând cele mai importante elemente medievale cu condițiile societății contemporane.

În premieră anul acesta, Republica Moldova va găzdui Turneul Internațional de reconstituire a luptelor istorico-medievale. La această competiție vor participa cluburi de reconstituire istorică din întreaga lume ce se vor întrece la nominalizări de lupte, lupte în masă, competiții la trageri cu arcul, autenticitatea taberelor medievale și mule alte activități istorico-distractive.

Turneul Internațional se va desfășura în perioada 1-3 septembrie 2017 în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului Medieval, urmat de un amplu spectacol muzical unde vor fi antrenate trupe celebre internaționale, spectacol organizat de către Complexul Etno-Cultural Vatra- gazda evenimentului.

PROGRAM

Festivalul vine cu un vast program artistic: pe cea mai mare scenă Republică vor evolua artiști renumiți, trupe și bănduri atât din țară, cît și din străinătate – Belorusia, Ucraina, etc. Întreg teritoriul va fi cuprins, pe întreaga durată a festivalului, de muzică bună a ansamblurilor folclorice ale minorităților etnice din Republica Moldova.  Programul se va încheia cu un spectacol nocturn de excepţie cu foc de tabără și fire-show feeric.

PROGRAM DISTRACTIV: Tiroliana; Tir medieval cu arcul; Aruncarea de topoare; Teren de golf; Darts; Competiții sportive; Trasee turistice prin Codrii Moldovei.

Festivalul Medieval prevede și un program de distracții pentru copii – un șir de activități în Orășelul Copiilor, trambuline, gonflabile, leagăne, căsuța muzeu din sec. XIX, în curtea căreia copiii vor admira scene improvizate cu personajele îndrăgite din basmele românești, precum “Capra cu trei iezi”. Aici micuții vor avea parte de spectacole de teatru sau dans create special pentru ei.

CAMPING CITY

– Zonă de cazare special amenajată în stil rustic național, care întrunește toate condițiile necesare (cabine de duș, WC) pentru a petrece seri romantice în sânul naturii.

– Loc special amenajat pentru corturi dotat cu condiții necesare. (Rezervările se fac din timp)

BILETE

Bilet Uno: intrarea la eveniment pe o durată de o zi. Bilet Duo: intrarea la eveniment pe o durată de doua zile. Abonament: intrarea la eveniment pe o durată de trei zile. Prețul biletelor: Bilet Uno: 100 MDL; Bilet Duo: 150 MDL; Abonament: 200 MD. Puteti cumpara bilete online de pe iticket.md.

Vino împreună cu familia, colegii, prietenii și trăiește trei zile de epocă medievală! Gustă din bunătățurile tradiționale, admiră cavalerii înrolați în lupte și distrează-te la maxim pe fundalul ritmurilor medievale la cel mai mare Festival Medieval din Republica Moldova!

INFO

Complexul Etno-Cultural Vatra

Soseaua Ungheni-Chisinau, KM 32

vatrafest.com

www.facebook.com/vatrafest

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: